Hur mitt liv omvandlades från kaos till struktur

Det var i början av året jag första gången fick upp ögonen för denna fenomenala grej som kom att förändra allt. Jag pratar såklart om en så kallad Bullet Journal. Har suttit uppslukad många gånger på youtube och tittat när folk planerat sitt liv, verkligen varit satisfying och inspirerande på samma gång. Har tänkt "jag vill också!!" hur länge som helst, innan jag äntligen hittade en anteckningsbok jag ville använda mig av. Den resan var inte enkel, det är stor skillnad på anteckningsbok och anteckningsbok om man grottar ner sig lite.
 
Bullet Journal är för er som inte vet, ett system att samla anteckningar på, olika listor, kalendervyer och personlig utveckling - för att nämna några användningsområden. Kommer nedan gå in på vad som finns i min lilla bok hittills, men annars finns det otroligt mycket inspiration och information att hämta på youtube, pinterest och instagram.
Den stora skillnaden mellan en vanlig almanacka och detta är att man själv styr upp allt innehåll. Kanske låter jobbigt men det innebär bara fördelar och är absolut inte jobbigt. Använder man inte journalen på två månader, så har man liksom alla sidor kvar och kan bara börja igen när man känner för det. I en vanlig almanacka innebär två månaders uppehåll massa oanvändbara sidor som man lika gärna kan riva ut. Färdiga sidor kanske dessutom blir till ett stressmoment, en känsla av att "jag måste nyttja detta" vilket aldrig är något man upplever med en Bullet Journal. I en almanacka finns heller inte alltid rum för egna anteckningar utan man kanske måste ha en separat bok för det.
 
Min bok börjar med en första sida där det står Bullet Journal (vilket ni inte får se eftersom grannarna borrade i väggen när jag försökte skriva kalligrafi. Hoppade till och slant med pennan. Och inte fixat det än).Tänker att min bok kommer räcka flera år så för att minska förvirring finns därefter en enkel sida där det står 2017.
 
Har sedan gjort en kalendervy för det som är kvar av detta år. Även lämnat kvar lite utrymme för att skriva om det är något som händer under respektive månad. Skrivutrymmet vid september är alltså redan fullt..
 
Detta är en så kallad habit tracker. Här är det tänkt att jag ska följa mina vanor och ovanor. För varje dag jag t.ex. promenerar så markerar jag det! Detta är mest för personlig utveckling, för att bli medveten om vad jag gör och hur ofta. Testar detta litegrand så har därför inte så många punkter jag följer upp ännu! Den sträcker sig i alla fall över hela månden.
 
Detta är då min veckoplanering för vecka 36, mycket effektivt för att få saker gjorda. Älskar känslan att bocka av saker så det motiverar mig rejält att göra måsten såsom att läsa kemiboken till exempel. Fredag var dock en riktigt dålig dag för min del, så städningen blev inte gjord förrän i helgen. Men det är okej, bara det blir gjort innan jag vänder blad för en ny vecka! Man får ha sina egna regler - och det är ytterligare en fördel med Bullet Journal, man gör exakt som man vill.
 
Så här blev layouten inför denna vecka, alltså vecka 37. Älskar detta, att börja om på ett fräscht uppslag. Hade inte planerat något när bilden togs, men det har fyllts på sedan dess med både en och annan punkt vill jag lova.
 
Min Bullet Journal har blivit otroligt viktig för mig, att få skriva ner saker istället för att anteckna huller om buller i mobilen som bara blir en enda röra. Är en klar skillnad mellan att bocka av saker med en vanlig penna och att trycka på en skärm. Är så glad över att jag började! I boken har jag struktur och allt på samma ställe, och vill jag vara kreativ och rita massa kaktusar så är det rätt ställe att göra det på. Den är mitt bollplank på alla vis! I framtiden vill jag ha ett uppslag varje månad som heter "några rader om dagen" för att skriva av mig lite och en avdelning för enbart idéer som ploppar upp i hjärnan. Typ idéer på middagar, blogginlägg, designer, gymnasiearbetesrelaterade idéer och så vidare!
 
Hoppas ni blev lite sugna på det här med "bullet journaling", för det är fullkomligt fantastiskt och har hjälpt mig med väldigt mycket här i livet. (Även om jag kan anses som amatör än så länge.)
Testa-testa-testa!


Nya byxor, hjälp mig

Vet inte om jag gjort något dumt, men jag köpte ett par blåa kostymbyxor. Inte tagit bort lapparna ännu för jag är så osäker om jag ska behålla byxorna eller inte! Vad tycker ni?? Älskar blått men kanske inte på kostymisar? Jag vet inte! De är verkligen sköna men de kanske är lite för stora. Kassören sa att de går ut sig lite så jag är rädd att de kommer bli för stora på riktigt. Tror däremot inte att jag får plats i något mindre. Står verkligen i valet och kvalet vad gäller att behålla eller lämna tillbaks. Hjälp mig, tack.


En (o)vanlig lördagskväll

En lördagkväll brukar verkligen inte se ut så här för mig! Brukar vara motsatsen mot myspys med tända ljus, kan man säga. Men jäklar vad skönt det är att bara ta det lugnt ibland. Fast har gjort allt annat än att lata ikväll, har faktiskt storstädat lägenheten. Vände upp och ner på varenda utrymme i princip, så jag har typ flyttstädat - fast jag tänker bo kvar här, haha. Tog lång tid men nu är det gjort!
 
Har lite designjobb som jag inte vill skjuta på och min egna design så kommer nog mestadels bli sittande vid datorn resterande 3 timmar av detta dygn. Gäspar dock redan så får så hur långvarigt det blir, men först ska jag göra en ansiktsmask och tvätta håret. Lugn och ro.


Carros design

Fick äran ännu en gång att göra Carros design, som kom på plats innan helgen! Resultatet blev en mysig design i färgerna rosa och roséguld. Syns dåligt i skärmdumpen men det finns gråa detaljer också. Tycker headern blev pricken över i:et i hennes design, tillsammans med alla detajer. Såsom de rosa ikonerna i sidomenyn, rosa ramen kring profilbilden och den vit-rosa ramen som ramar in allt det vita.
Enhetligt och fint!
 
VILL DU OCKSÅ BESTÄLLA EN DESIGN ELLER ANNAT DESIGNRELATERAT? 
Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!