Självdisciplin och kaktusar

Nu var det längesedan, men nu är jag här igen. Tänkte koda lite, svara på lite mejl och äta frukost! Därefter sminka mig lite och gå på en lång prommis. Enligt min bullet journal ska jag idag jobba med en religionsuppgift och läsa på om en del i fysik 2, så tänker försöka ha lite självdisciplin och faktiskt få det gjort idag även om det är söndag.
 
Jag vet inte om det är mycket i skolan eller om jag bara är seg. För det känns som jag inte hänger med i tempot riktigt och jag är så trött. Alltså kan vi prata om det bara en liten snabbis, jag kan sova hela natten och ändå - utan problem - somna efter skolan eller mitt på dagen under helgerna. Och trots mina powernaps (på flera timmar ibland) kan jag vara trött och sova hela kommande natten i alla fall. Har ibland svårt att hålla koncentrationen och kommer väldigt ofta på mig själv att dagdrömma under genomgångar i skolan - inte bra och inte likt mig.
 
Min största fundering här i livet är nog hur ofta man ska vattna kaktusar? Hur torr ska jorden vara innan man vattnar och hur mycket ska man vattna? De växer inte och jorden i den högra på bilden har liksom ätit upp sig självt kan man säga, det är som att den torkat ihop så mycket att jordytan (säger man så hehe) sjunkit. Finns inga gröna fingrar här i alla fall!Kommentarer

Hösten kan tyvärr göra en seg... Jag känner lite samma som du att jag är trött och seg även fast jag sovit hela natten. Så jobbigt :(
Och en kaktus ska vattnas när jorden har torkat ihop helt och bara en lite skvätt vatten ;)

Svar: Ja, det är otroligt frustrerande att ständigt vara trött! Haha tack för vattningsinformationen ;) så "varannan vecka" som en del säger ska man bortse från om jorden är heeeelt torr?
llii.blogg.se

Litet tips sådär om man är onormalt trött är att prova järntabletter :) D-vitamin är ju också viktigt nu när det börjar bli mörkare men järntabletter kan verkligen göra stor skillnad!! :)

Svar: Har faktiskt börjat dricka blutsaft (mums....), för jag har misstänkt att det är järnbrist! Dock har jag inte druckit det särskilt länge så kan inte direkt säga om det hjälpt men jag tror det är järnet som varit problemet. :)
llii.blogg.se


Kom ihåg


Trackback