Idas bloggdesign

Ida har fått en ny design till sin blogg! Väldigt enkel egentligen, men ibland är det enkla det snyggaste faktiskt. Stilrent, vitt och ljust. Less is more, ni vet.
 
VILL DU OCKSÅ BESTÄLLA EN DESIGN ELLER ANNAT DESIGNRELATERAT? 
Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!
 
Nu ska jag fortsätta med gymnasiearbetet, kom ihåg att svara på min enkät här om du inte redan gjort det!


Elisas höstiga design

Elisa har fått en ny design på sin blogg! Den började med en vit-grå-svart design med en helt annan header. Men redan dagarna efteråt gjorde vi en mer höstig design, med inslag av orange/gult - som ni kanske ser ovan. Hatar orange egentligen (ursäkta) men jag tycker denna design blev hur tjusig som helst, verkligen!
 
Istället för att bara länka till instagram, lade vi en widget under "instagram" som visar hennes instagramflöde direkt i bloggen. Smart va? Aldrig gjort det förut, utan vanligtvis har widgeten hamnat i sidomenyn, längst upp eller längst ner i bloggen. Detta var skoj och det är ju en fin och bra detalj!
 
VILL DU OCKSÅ BESTÄLLA EN DESIGN ELLER ANNAT DESIGNRELATERAT? 
Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Får det lov att vara järn

Slutade relativt tidigt idag så tog en promenix hem, men alltså det är inte kul när det känns som att man andas isbitar. Det är såå kallt ute, men vill verkligen inte ta på vinterjackan än så håller på att frysa ihjäl. Får se hur länge till jag klarar det. Skulle kunna göra nästan vad som helst för lite sol. Har köpt en ny vinterjacka, men den hänger bara i hallen för jag vet inte om jag ska behålla den eller inte - lapparna är kvar och allting. Typiskt mig. Det är en fin jacka som så många har, och det är väl där skon klämmer liksom, jag gillar inte att vara som alla andra. Kanske blir den fin bara för att den är populär? Sluta överanalysera allt lisa, bara göör...
 
Förresten har jag börjat dricka bluftsaft, för jag misstänker att järnbrist är det som är problemet. Jag har ju varit så fruktansvärt slö ett bra tag nu. Till och med lagt till "nap" i min bullet journal och dess habit tracker, bara för att se hur ofta jag faktiskt tar små tupplurar. Och det är ofta. Att det skulle kunna vara järnbrist är inte helt omöjigt eftersom jag inte är så bra på att äta järnrik mat. Läste även att naglarna kan bli lila, vilket de varit intill nagelbanden kan jag lova. Men blutsaft är ju ingen långsiktig lösning, så har köpt hem spenat som jag ska äta ibland (det innehåller ju järn, eller hur..?). Gillar ju spenat egentligen så är ju konstigt att jag inte tänkt på det tidigare. Tycker om att ha det till pasta eller röror eller sallader eller pizzor eller vad som helst nästan!
Hoppas att lilla kroppen börjar må bättre snart, annars får jag väl söka hjälp eller något.


Intressekoll på bloggdesign

Denna design har blivit över, så därför lägger jag ut den här. Är någon intresserad av denna unika design? Ligger ofattbart mycket jobb bakom så det vore kul om den kom till användning istället för att kasta.
Självklart kan "Ditt namn eller bloggadress" bytas ut i headern, eller så kan vi lägga dit en vanlig bild. Det är en full-size header i grunden, vilket innebär att den täcker från sida till sida. Sidomenyn kan anpassas genom att antingen byta ut bild och text eller genom att lägga in valfria koder. Kanske en instagramwidget eller en lista med dina favoritinlägg.
Det är först till kvar som gäller eftersom denna enbart finns i ett exemplar! Vid intresse kan jag skicka länk till live-visning och hjälpa dig med att både anpassa koderna och installera designen åt dig.
 
Lite kort om designen:
* Full-size header (header som täcker hela skärmen, oavsett upplösning)
* Breda inlägg, perfekt för dig som vill ha bilder i fokus
* Anpassbar sidomeny som kommer fram med en animation via knapp
* Anpassbar liggande meny under header
* Ikoner till sociala medier i sidomeny, kan ändras
* Infinite scroll
 
Pris: Bud


Självdisciplin och kaktusar

Nu var det längesedan, men nu är jag här igen. Tänkte koda lite, svara på lite mejl och äta frukost! Därefter sminka mig lite och gå på en lång prommis. Enligt min bullet journal ska jag idag jobba med en religionsuppgift och läsa på om en del i fysik 2, så tänker försöka ha lite självdisciplin och faktiskt få det gjort idag även om det är söndag.
 
Jag vet inte om det är mycket i skolan eller om jag bara är seg. För det känns som jag inte hänger med i tempot riktigt och jag är så trött. Alltså kan vi prata om det bara en liten snabbis, jag kan sova hela natten och ändå - utan problem - somna efter skolan eller mitt på dagen under helgerna. Och trots mina powernaps (på flera timmar ibland) kan jag vara trött och sova hela kommande natten i alla fall. Har ibland svårt att hålla koncentrationen och kommer väldigt ofta på mig själv att dagdrömma under genomgångar i skolan - inte bra och inte likt mig.
 
Min största fundering här i livet är nog hur ofta man ska vattna kaktusar? Hur torr ska jorden vara innan man vattnar och hur mycket ska man vattna? De växer inte och jorden i den högra på bilden har liksom ätit upp sig självt kan man säga, det är som att den torkat ihop så mycket att jordytan (säger man så hehe) sjunkit. Finns inga gröna fingrar här i alla fall!