Vaniljpannacotta med limemarinerade hallon

Tips tips tips. Igår gjorde jag och lillasyster en omtyckt efterrätt. Nämligen vaniljpannacotta med limemarinerade hallon!  De syrliga hallon och sur lime tillsammans med söt vanilj är en perfekt kombination, tro mig. Eftersom man inte använder gelantinblad är det dessutom busenkelt och går snabbt att göra!
 
Detta behöver du till pannacottan (4 port):
4 dl grädde
1 dl gelesocker
2 tsk vaniljpulver
 
Koka ihop en kort stund (typ 30 sek), låt svalna lite och häll sedan upp i glas. Låt sedan stå i kylen minst 2 timmar. Råkade hälla i för mycket gelesocker och bytte ut någon tesked vaniljpulver mot vaniljsocker eftersom det tog slut, vilket gick bra ändå. Inte så noga alltså.
 
Detta behöver du till hallontoppingen (4 port): 
4 dl hallon
1/2 lime 
2 msk socker
 
Använd både limeskal genom att riva och limesaften, blanda ihop med hallonen och sockret. Jag brukar mosa hallonen en aning (inte så det blir hallonsylt direkt men så det inte bara är hela bär). Brukar låta detta stå i kylen och gotta till sig under tiden pannacottan stelnar. 
 
Lägg på hallonblandningen i glasen precis innan servering! Klart. Och väldigt smarrigt.
 



Kommentarer

Men åh så smarrigt! :)

Svar: Verkligen, supergott! :)
llii.blogg.se


Kom ihåg






Trackback