Halinas design

Halina fick sin design på en ny blogg för några dagar sedan! Detta är design nr 2 jag gör till henne och det var lika kul nu som sist. Hon har bra smak och det är roligare än vanligt att koda om man känner på sig att det kommer bli bra! Här är förra designen jag fick göra till henne.
 
Denna design liknar inte någon annan design jag gjort främst med tanke på menyn, då det faktiskt är en dropdown som gömmer sig under menyknappen. 
 
VILL DU OCKSÅ BESTÄLLA EN DESIGN ELLER ANNAT DESIGNRELATERAT? 
Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Designskola: Få headern att fungera som hemknapp

Nu tänker jag tipsa och lära er något som jag ser blir allt vanligare och förekommer på snart alla webbsidor och appar! Det är nämligen att lägga en logga, eller i det här fallet en header som en länk tillbaka till startsidan. Så när man klickar på headern kommer man tillbaks till bloggens startsida. Väldigt praktiskt (och enkelt) om man inte vill ha en hem-knapp eller om man inte vet hur man lägger till en.
Det man gör är att man gör headern till en vanlig länk, och sätter bloggens URL som mål.
 
1. Leta upp <div id="header"></div> i eran kodmall, eller den kod som sköter er header, den bör heta något snarlikt. Kommentera om ni inte vet vad eran heter så kan jag försöka hjälpa er, om ni lämnar er bloggadress. 
 
2. Lägg in denna: <a href="{{blog.url}}"> precis före eran headerkod, till exempel <div id="header"></div> och denna: </a> precis efter er headerkod. 
 
3. Det ska se ut såhär: <a href="{{blog.url}}">  HEADERKOD, exempelvis <div id="header"></div>  </a> när det är klart. 
 
4. En liten parantes är att {{blog.url}} är något universalt, den fungerar genom att den letar åt just Din adres. Ni måste alltså inte skriva in er egen adress någonstans, utan den koden fixar det automatiskt, bra va?
 
5. Spara och kolla så det fungerar. (Glöm inte att lägga in på alla sidor; inläggsidan, kategorisidan och arkivsidan om du använder dig utav egna eller gamla koder.)
 
Lycka till!
 
 


Hemmadag, igen

Kör lite varannan dag på skolan och varannan dag hemma nu, tydligen. Är hemma idag igen, men planerar att gå på skolan både imorgon och på fredag. Så bra som det är idag har det inte varit på länge känner jag, även om det ändå inte är helt 100, bara att hoppas på att det blir ännu bättre nu och inte sämre. Hostar och snorar på men har inte särskilt mycket feber i kroppen längre, skönt!
 
En syster kom förbi lägenheten med ipren och b&j, lite glad jag blev. Så har käkat lite glass medan jag suttit och skrivit på en inlämningsuppgift om finska. Snart kan jag nog allt man kan tänkas kunna om det språket med tanke på hur mycket tid jag lagt på att läsa om det. Nu har jag bara ett a4 kvar att skriva om det, som tur är. Skulle vilja få ner några ord till innan jag lägger bort den för idag, så jag inte behöver skriva allt de sista imorgon. Hatar att få panik och stressa ihop något bara på slutet, nej, allt som jag skriver vill jag ska vara välgenomtänkt och planerat. 
 
Ikväll ska jag beställa skolfoton hördes det som. Vill egentligen inte ha några kort på mig då jag absolut inte blev nöjd, men det kan uppskattas i framtiden så låt gå tänker jag. Vem lägger ens skolfotografering långt in på eftermiddagen? När vi fotograferade hade jag blivit så glansig i ansiktet under dagen så det såg ju inte klokt ut. Shine bright like a diamond, verkligen. 
 
Imorgon däremot kommer jag publicera ett inlägg i min Designskola, det är kul tycker jag, hoppas ni uppskattar inlägg där!


Åldersgräns på apotek?

Var på skolan i tre timmar idag och det var inte så bra. Var redan slut i kroppen efter att ha kommit till skolan, ungefär. När jag kom hem somnade jag i tre timmar, förstår ni då hur dåligt jag mår haha. Har suttit och kodat lite nu på kvällskvisten och försökt få i mig middag, men höll på att kräkas så lämnade typ hälften, tallriken står till och med kvar på bordet, ajdå. Tänkte att jag ska diska undan och äta kvällsfika istället, dricka te och titta på hollywoodfruarna, härligt.
 
Får se om jag orkar gå på skolan imorgon, den här dagen har varit en mardröm typ och den var ändå bara 3 timmar lång, morgondagen är mer än dubbelt så lång. Dels är huvudet så tungt så det är jobbigt att försöka tänka, det är pinsamt att hosta och snora och snyta sig hela tiden, jobbigt att prata och sen tror jag folk uppskattar om man håller sig hemma om man är vrålförkyld. 
 
Min ipren tar slut ikväll, och är ju under 18 så kan inte direkt bara springa på coop och köpa mer.
Är det samma åldersgräns på apotek? 
 
bilder från weheartit.


To do list // 24 okt

Idag är det två månader till julafton!
Startar veckan med att vara hemma, det är dubbelt så dåligt i näsan och halsen idag som igår, dessutom har ögonen börjat rinnat och svullnat. Är livrädd för att få ögoninflammation, får det varje år numera så det är nog bara en tidsfråga haha. Har som tur är matteboken hemma så kan ta igen dagens lektion direkt, vilket jag faktiskt hade tänkt göra bara jag fått i mig någon frukost/lunch/brunch!
 
Det fina med mig är att jag har lätt för mig, så att jag missar några lektioner idag är inte hela världen, peppar peppar. Har jag missat en månad i inriktningen och det gått väldigt bra ändå, så nog klarar jag att missa en dag till.


Selfie Sunday

Mitt vänstra ögonbryn är verkligen det jag kallar eyebrow goals. Blev så himla nöjd med det, ni anar inte!
 
Hade massa planer inför helgen men det gick ju alldeles åt skogen med dom. Tänkte bland annat ta massa promenader, spela massa piano och förbereda massa kort för manipulationer i photoshop. Har inte gjort något utav de.
 
Istället har jag dragit på mig en hejdundrans förkylning, ni vet dendär som alltid drabbar en på hösten. Hon bakom mig på bussen påväg till lägenheten sa i telefonen att hon skulle fara hem och göra te för att lindra halsen, så är ju långt ifrån ensam iallafall. Tänkte att jag ska plåga mig igenom skoldagen imorgon och eventuellt va hemma på tisdag. Fasen, jag som var taggad på att simma på tisdag, tycker det är härligt ibland. Men om jag tar ipren och allt där till och lägger mig nu, så kanske jag kan sova bort förkylningen? Jag testar!


To do list

Har lite jag ska ta tag i nu innan läggdags som en kan se på bilden. Känns som att det står städning eller ihopplockning på typ alla mina listor. Men när man bor själv så är det ingen som plockar ihop åt en, otippat. Tröjan jag slängde på golvet igår ligger kvar, tallriken som jag inte hade tid att diska imorse ligger kvar odiskad.
 
Nu har jag inte tid att sitta här mer, utan ska börja längst upp på listan och sedan stryka punkt för punkt!


Arkitekturuppgift

Nu har jag suttit i tre timmar och ritat hus till en arktitekturuppgift, kommit en bit påväg men långt-långt-låångt ifrån klar. Det är roligt att skapa men svårt när man inte riktigt behärskar programmet. Av dessa tre timmar har garanterat två gått åt till att rita fönster och dörrar, huset som jag valt att rita har så många detaljer, något som inte finns i bland de färdiga fönstren. Skulle kanske tänkt på det när jag valde hus, lätt att vara efterklok.
 
Imorgon ska jag kliva upp en halvtimme tidigare för att gå till skolan då jag känner att jag bör röra på efter detta, men inte vågar gå ut så sent. Hatar att de finns folk som inte har något samvete i kroppen, som har ett ego som inte är likt något annat och gör andra illa på ett eller annat sätt. Tycker att man ska kunna lämna lägenheten vilken tid som helst på dygnet och ändå känna sig trygg. Men jag gör inte det, finns på tok för många som inte har någon respekt, vad gäller främst tjejer. Lätt att dra alla över en kant, men hellre på den säkra sidan än att chansa. Det är lättare för mig att bara vänta tills imorgonbitti, än att varje gång jag möter någon där ute i mörkret uppnå maxpuls för att jag inte litar på andra.


Fönsterlampan

Har strävat efter en fönsterlampa hur länge som helst, och någon vecka efter skolan började så hade jag samlat alla delar som behövdes.
Det var som ett pussel, haha. Foten är från ikea, likaså den stora glödlampan. Men mitt i all stress på ikea tog jag bara första bästa lampan som såg bra ut utan att kolla upp sockeln. Så sen stog jag där, med en e27-lampa och en e14-fot, synd. Löste det dock genom att köpa en adapter från ebay, med en månads leveranstid (suck..). Sedan fick jag modifiera den lite, eftersom jag hade maximal otur så lampan inte ens fick plats i adaptern. Därefter målade jag den svart! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur? 
 
Nu vill jag bara få tag i någon blomma, men det är så himla svårt!


Bockar av i min bucketlist #9 / Photoshopalster

© - copyright
Såhär blev resultatet till skoluppgiften!
Vi skulle alltså ta självporträtt och göra något konstnärligt, det skulle gärna symbolisera oss och våra intressen. Bor ju en bit längre norrut än vart jag går skola, så renen och björnen står för det och även hela känslan av frihet som jag försökt fånga. Sedan har jag ju spelat piano sedan jag var väldigt liten så därifrån kommer noterna och klaviaturen. I bakgrunden kan man ana en väg, vilket står för att jag tycker om bilar, haha. Och träden är för att jag älskar att vara ute i naturen. Alltså allt jag gjort i bilden har en mening, så orkar inte kommentera varenda liten detalj. Men ja, ni fattar! Jag är faktiskt nöjd, även om detta inte helt var min tanke från början.
 
Vill ni se mer sånthär på min blogg, gilla inlägget så vet jag! 
 
Ännu en punkt struken från min bucketlist.
 


14-10-16

 En flera år gammal arkivbild, ser så liten ut, ojoj
Gjorde helg för ungefär en timme sedan! Så nu har jag köpt torrschampoo och håller precis på att äta någon form av lunch/fika/mellanmål. Eftersom jag ofta åker hem i slutet av veckan rensar jag typ skåpen varje fredag på sådant som inte håller över helgen och äter upp det, så det brukar bli en blandad kompott! Både te, oboy, mackor och bananer. 
 
Blev klar med mitt skolarbete i photoshop idag så skickade in det. Ni skulle faktiskt kunna få se hur det blev imorgon, det speglar verkligen mig så himla bra, iih. Bockar därmed av ytterligare en punkt i min bucketlist 2016, men det tar vi imorgon som sagt.
 
Arkivbild
Jag skulle vilja ta hem min kamera, hörde att det var norrsken där igår och all dimma och allting som är numera gör att jag vill fota. Men vet inte hur jag ska få plats med allt i väskan, stativet är så klumpigt att ta med. Får fundera hur jag ska göra medan jag diskar och städar!


Två favoriter

 
Dessa två går på repeat hos mig just nu, alltså verkligen på repeat. Lyssnade säkert på All the way 50ggr igår, älskar den. LSBS är dessutom en av mina favoriter just nu och har varit det väldigt länge. Alla deras låtar är sjukt bra tycker jag!


Kreativiteten ska flöda

Sitter och ska fixa och trixa lite i photoshop, håller även på att käka middag. Bilden är till ett arbete på digitalt skapande. Vi har fotat självporträtt och ska spegla vår personlighet i den med hjälp av photoshop. Tänkte att jag ska göra någon rolig manipulation, då bara det är väldigt jag. Tänkte måla några vägar med bilar, lite natur kanske, mat, koder osv. Alltså jag hör ju själv att det låter helt åt helvete, men jag tror att jag kan fixa något bra. Och blir det inte bra byter jag spår och gör något annat, sådan är jag. Ger liksom aldrig upp bara för att första planen inte fungerar.
 
Fick tillbaka matteprovet vi skrev i förrgår och herregud, det blev ett C+/B- och det duger absolut inte, inte i matte då det hittills varit med starkaste sida. Har legat lite på latsidan och bara gjort det vi måstat under lektionerna, så ska börja göra alla uppgifter som bara går, precis som förut, och hoppas på att det kan bli vägen till ett bättre resultat. Säger inte att C är dåligt, herregud, det är ju många som inte ens får godkänt men jag vet att jag kan bättre, så himla mycket bättre. Så har 30 uppgifter jag måste göra ikväll eller imorgon, men det går säkert bra!
 
Utöver det håller jag även på att tvätta. Tycker det är en underbar känsla och ha allt rent och fräscht! Ska faktiskt gå och skifta tvätten nu, innan jag går och handlar för att sedan fortsätta med photoshop. 


Naglar hit och naglar dit

cred till weheartit för bilderna
Imorse insåg jag mitt upp i all stress att min nagel var helt svart, mest troligt av brynfärgen igår. Och det går verkligen inte bort!! Testat med nagelacksborttagning, brynfärg (lika löser lika tänkte jag), olja, offrade till och med en tandborste med tandkräm men det går inte bort. Så får helt enkelt leva med en svart nagel i en månad framåt, ser ut som jag varit någonstans där solen inte lyser med nageln. Efter att jag diskat undan och sådär så målade jag naglarna, tänkte att jag vill dölja det iallafall haha. Och jäklar vad mysigt det är att sitta och fila naglar, måla, peta ner nagelband och så! Skulle verkligen vilja lära mig göra gelenaglar med ugn och grejor, kanske något att ha sätta upp på min bucketlist nästa år? 
 
Någon som har erfarenhet kring det som kan dela med sig av tips och sådär om att göra gelenaglar?


10-10-16

Har precis färgat fransar och bryn, det är nämligen bad imorgon på idrotten och tänkte att folk annars tror att jag är totalt brynlös om jag inte gör något åt mina typ vita hårstrån. Hade färgen i brynen runt 10sek, och det räckte mer än väl, de blev nästan svarta ändå haha. 
Skulle vilja färga mitt hår mörkare, tycker inte riktigt om den nästan orangea underton som ligger i min naturliga hårfärg. Sen är det en på skolan som har lika långt hår och typ samma färg, och vill verkligen inte förknippas med den personen så jag vill göra någonting med håret, nästan vad som helst. En tredje grej är att mitt hår pendlar mellan blondt och brunt beroende på ljuset och vad man jämför med, det är som att håret inte bestämt sig för vilken färg det ska vara.
 
Åt iallafall ute med pappa och en syster idag, jättebra. Uppskattar att äta ute mer nu än för typ ett år sen då jag gjorde det mer ofta, pizza blev knappt gott efter ett tag. Men nu är det mumma igen, 10/10.


Bockar av i min bucketlist #8

Ännu en punkt struken på min bucketlist. Tänk att det skulle krävas svenskalektioner för att jag skulle läsa ut någon bok (Ett öga rött).
Annars är jag en sådan som går all in de första kapitlet men sedan har jag inte mer tålamod eller lust att fortsätta läsa. Även fast jag gärna skulle vara en sådan person som tycker om att läsa och kan läsa bok efter bok på bara någon månad. 
 
Har ni något tips på en bok som är riktigt bra, som lätt kan få betyget 10 av 10?


Vilken dag som helst är en bättre dag

Känner en sådan himla stor lättnad över att denna dag snart är slut. Började dagen med att skriva uppsats i två timmar, sedan föreläsning som jag inte lyssnade på för jag kunde bara inte koncentrera mig. Såg ingenting heller eftersom alla är så himla långa och skymmer sikten för mig totalt, se please god att uppgiften vi har utifrån föreläsningen blir enkel och om sådant man kan googla.
Det är ingen bra dag för mig idag, det är något fel i huvudet känns det som och jag vill bara gräva ner mig någonstans typ. Sjunka genom jorden och slippa allt. Skita i skolan och allt dedär, ni vet.
 
Ska städa här lite inför helgen och sedan gå och köpa choklad, titta på serier eller någonting och bara vara ett tag. Fytusan vad jag är glad över att det är helg och bara några veckor kvar till lov, det behöver jag verkligen för lillkroppen orkar snart inte mer krav, måsten och plugg.
 
Visst är bilden jobbig? För det är så det känns i min hjärna nu, helt kaos.


4 oktober

Ska värma mat och äta, sedan ska jag påbörja en design åt en tjej och skicka ett första utkast till henne. Efter det måste jag göra skolarbeten. Fick idag reda på att vi har svenskaprov på torsdag på en bok, och jag har 80 sidor kvar att läsa - så jag har inte ens läst ut boken, ajdå. Har även 35 ord i glosor tills dess och kan verkligen inte en enda. Med tanke på att vi börjar 8 och slutar 5 imorgon så lär jag inte ha särskilt stor lust att plugga mer än nödvändigt imorgon, så försöker dela upp det lite nu och tänka lite mer långsiktigt än vanligt.
 
Var hemma för typ en timme sedan, men då duschade jag för vi hade idrott som sista lektion och sedan for jag in till stan igen. Ska ha gjort iordning ett ekosystem i en glasburk tills på måndag och jag hade inte ens en glasburk som fyllde kriterierna, så köpte en. Nu saknas bara lecakulor, jord och någon form av växt. Det är sånnahär gånger jag skulle vilja bo hemma och kunna be mamma eller pappa eller farmor om hjälp, inte precis så att jag vet hur man planterar växter, vilken jord och hur mycket lecakulor man ska ha osv. Fattar ingenting..


Elbrand och post mitt i natten

Har varit tvungen att nypa mig i armen två gånger det senaste dygnet.
Sov väldigt dåligt inatt och kunde knappt sova, vaknade dessutom livrädd klockan 3, av att jag fick post. Japp, alldeles riktigt, jag fick reklam utdelat till mig, inatt klockan 3 (?!). Vilket är underligt då porten är låst under nätterna och att det bara var jag som fick något genom brevinkastet. Det är ju så lyhört så jag hör allt som händer här, även om någon annan får post genom brevinkastet två våningar nedanför. Sover ju liksom mitt emot ytterdörren och när det från att vara knäpptyst till att börja slå i brevinkastet mitt emot och reflektionen mot stålet gör att det blixtrar till helt plötsligt, tror ingen förstår hur rädd jag blev. Trodde det var någon som var påväg in i lägenheten.
 
Under sista lektionen idag, eller innan läraren ens hann komma in i klassrummet började datorn jag satt vid brinna. Jag tyckte det var helt sjukt. Det rök, det blev gula fläckar på skärmen typ och luktade elbrand både i klassrummet och korridoren. Vi vädrade och insåg att antalet datorer inte räckte till alla i klassen så lektionen blev inställd, cred till bl.a. mig som ordnade det. 
 
Händer så mycket konstigt kring mig ibland, knappt att jag blir förvånad längre. Är snart inte en dag som är helt händelselös i mitt liv, så försöker bara att skratta och rycka på axlarna. Vad ska jag göra liksom?


Äta sova plugga - äta sova plugga

Skämtar inte när jag säger att jag inte minns hur många dagar i rad jag suttit och pluggat. Alltid är det något som ska göras! Känns som att jag äter, sover och pluggar dag ut och dag in. Det går som på repeat.
Kom till lägenheten för ett par timmar sedan och sedan dess har jag också suttit och läst. Prov imorgon ju och är verkligen sämst på att uppskatta vad jag kan och vad som jag bör plugga mer på. Mitt september goal att få A på första provet kan jag nog glömma eftersom det är prov i byggnadsverk, vilket jag haft en enda genomgång i på grund av mitt byte av inriktning där som blev av typ nyss. Så jäkla körd, vet inte om jag bör skratta eller gråta. Tänker att jag ska tvätta mitt hår nu eftersom jag försöker avvänja mig från torrschampoo och sedan ska jag försöka byta pluggteknik och se om det är något som vill fastna i mitt huvud! Sedan är det dags att sova, annars lär jag nog somna under provet och då blir det definitivt inte godkänt, livet är hårt.