Bockar av i min bucketlist #3

Det händer inte ofta men, igår klippte jag mig! Ska vidta några åtgärder när det kommer till hur jag sköter mitt hår. Ska till exempel börja med hårolja och vara vaksam med dragkedjor och dylikt. Kanske låter onödigt i vissa öron men ni anar inte hur mycket mitt hår gått av och slitits av sedan sist jag klippte mig på grund av dragkedjor, väskor och även stolarna på skolan. Håret fastnar i stolarnas skruvar, tro det eller ej, och det har varit döden för mitt hår. Målet är att jag ska klippa mig för att jag känner för det eller är less på längden, inte för att jag måste. Vill att håret alltid ska vara lika fint och jämnt som det är nu, för nu ser det bra ut.
 
Har faktiskt skrivit 7 tips för att få längre hår här!
 
 


Thereses design

Nu är designen till Therese klar och installerad!
Det var en hel del utmaningar i den här designen, många saker jag aldrig gjort. Aldrig gjort en så "avancerad" design, med bildspel som full-size header bl.a. Men det var riktigt kul att göra något utöver det vanliga och jag är nöjd med arbetet, helt klart!
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Jag vann!

Var ju med och tävlade om ett egendesignat mobilskal, och jag tog hem det! Så igår när jag kom hem såg jag att skalet hade kommit under veckan, jättekul! Skulle gjort bilden svartvit för den skiftar lite i blå-grönt om man jämför med telefonens baksida. Men trots det är jag nöjd, det är ett ganska diskret skal och inte så personligt, vilket jag föredrar.


Två nya i garderoben

Förra veckan gick jag på stan innan jag tog tog bussen hem. Mina blåa jeans gick sönder på morgonen så köpte ett par nya i samma modell men ljusare. Kanske inte smart att köpa jeans som uppenbarligen går sönder ganska snabbt, men tänkte att jag ger dom en sista chans!
Hittade även en blus som jag provade och den fick utan tvivel följa med hem.
Men som sagt, köpte den i vitt och inte svart. Fattar inte varför den inte fanns på hemsidan.


Johannas design

Nu i veckan blev designen ovan Johannas!
Tycker den är så lekfull och härlig med den randiga-ish bakgrunden och typsnittet i både header & rubriker på inlägg, jättebra blev det.
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Sjukdag

Var hemma igår från skolan och är hemma idag också. Brukar aldrig få feber men har haft det sedan i fredags och har varit allt annat än pigg. Ändå börjar det bli bättre nu men valde att stanna hemma en sista dag ändå. Planen var att gå på skolan imorgon iallafall!
 
Har lite inlämningsuppgifter jag tänkte pyssla med idag och annat plugg, kommer hamna efter nog mycket ändå så ska göra vad jag kan för att hindra det.
Kolla vilken fin bakgrund jag hittade till min mobil imorse! Älskar den verkligen. Bilden är inte rättvis, det ser bättre ut i verkligheten haha.. Men ja, föreställ er svartvit marmor och klarare guldig text så kanske det blir mer likt verkligheten.


Wanties till lägenheten

Allt detta får mer än gärna flytta in i min lägenhet. Har beställt gardinerna faktiskt så de ska hängas upp om ett par veckor. Vill verkligen göra det mer hemtrevligt så det inte är så stelt och tråkigt. 
Egentligen vill jag ha Jämtlands poster och inte Ångermanlands, men eftersom de uppdaterade Jämtlands för att folk klagat och därmed ersatt min by med andra så föredrar jag Ångermanlands där byn finns med!
 
Kanske bör lägga ner några kronor på att fixa lägenheten, det är ju faktiskt lite kul.


Elins design

Nu är Elins design inne på hennes blogg! Är den inte stilren och sjukt snygg?
Det enda negativa med dessa full-size headers är ju att det är så svårt att visa er med en skärmdump. Kan inte använda mina vanliga mått för då skulle i princip inget annat än headern och halva rubriken synas. Det ligger faktiskt tanke bakom de mesta jag göra, till och med vilken storlek jag ska ladda upp skärmdumperna i har jag räknat ut. - Och det fungerar i alla möjliga fall utom detta.
 
Tycker iallafall den här designen blev jättebra och full-size headers är underskattat, för de blir ju så himla fint, verkligen.
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


De bästa designerna 2015

Detta var svårt men här är några av mina favoriter från 2015.
Om jag ska vara analytisk så verkar 2015 varit året för dropdown-menyer då det varit ganska efterfrågat och det är ju uppenbarligen de som dominerar bland designerna ovan.
 
Måste säga att förra året var det året mitt designande verkligen tog fart. I genomsnitt gjorde jag ungefär 3 designer i månaden och räknar man i timmar så är det extremt mycket tid jag lagt ner under fjolåret på att koda. Ska räkna den tid som spenderas på ett par olika arbeten och räkna hur lång tid det i genomsnitt tar att göra en design. Tycker det kan vara intressant! Dock varierar tiderna kraftigt; någon minut här och där ena dagen och flera timmar nästa så det är svårt att räkna på.
 
Men tillbaka till ämnet, här är alltså ett urval av mina favoriter år 2015. Svårt att välja enbart ett fåtal då jag (tydligen) ligger bakom en och annan design. Hoppas ni tycker om dessa lika mycket som jag gör!


Rebeccas design

Nu är Rebeccas design inne på hennes blogg!
Gillar verkligen den här designen; stilren, modern & ljus men ändå inte tråkig.
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!
 


5 överdelar

Brukar ibland fördriva lite tid med att kolla på Shein och därefter lägga till massa saker i önskelistan, som det är tänkt att jag ska beställa en vacker dag men som inte riktigt blir av. Dessa fem ovan är de senaste jag lagt dit, visst är de fina? Det jag mest suktar efter bland dessa är nog den lurviga koftan till vänster. Tycker den något v-ringade nacken (?) var lite udda och fint!


Jeanettes design

För snart en vecka sedan satte jag in Jeanettes design på hennes blogg, men har totalt glömt att visa er.
Tycker den är så mysig med den blåa färgen och allt blir så ombonat med den svaga skuggan runtom. Med hjälp av runda hörn ser det inte lika strikt och stelt ut heller. Men det är en smaksak, en del föredrar mjuka hörn och andra inte!
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Tävlar om ett mobilskal!

Jag är med att tävlar HÄR om ett egendesignat mobilskal från themobilestore.se
Har inte så många skal till telefonen och vore kul med något nytt så tänkte varför inte! Ville ha ett ljust motiv eftersom telefonen är vit och inte allt för uppmärksamhetssökande. Den här bilden är visserligen gammal men jag tycker om den med all snö på träden och sådär, härligt. Visst vore det fint!
 


3 fina typsnitt

Tidigare i veckan när jag höll på att pilla med några designer så insåg jag att nya, fräscha typsnitt var en bristvara så tog hem några. Hittade inte det perfekta men fick tag i några som ändå föll mig i smaken, dessa kommer ni förmodligen få se i lite olika sammanhang framöver! Egentligen skulle jag vilja ta fram egna typsnitt, men har inte riktigt de verktyg eller kunskaper som behövs så lägger den tanken åt sidan tills vidare.


Motivations-boost

Nu när jag satte mig vid datorn fick jag veta att mitt inlägg som publicerades igår hamnade på blogg.se's framsida imorse! Hur kul är inte det, har helt plötsligt 11 saker att vara glad för. Eller ja, egentligen 12 för nu ska jag packa, städa och åka hem, blir jätteskönt.
 
Kan ni lista 10 saker som gör er glad?
 
 
 
 


10 saker som gör mig glad

1. Fika med vänner. I dagsläget är det det bästa jag vet! Det händer inte särskilt ofta men när det väl händer kan jag leva på det en vecka eller två. Tycker det är så mysigt! Det behöver inte vara så märkvärdigt, ibland räcker en kopp kaffe mitt i veckan bara.
 
2. Att vakna i rätt tid, relativt utvilad. För det innebär mindre stress! Underbart.
3. Bra musik. Okej, tror de flesta kan relatera här, musik kan göra att en går från att vara riktigt tjurig till att bli taggad till tusen. Har dock lyssnat sönder min spotify-lista (den finns Här) så länka gärna era!
 
4. Tanken på att jag har hela livet framför mig. Fyller snart 17 och jag känner att detta är höjdpunkten av livet. Det är nu som det är tänkt att man ska ha kul och det ska jag ha! Samtidigt är det drygt ett år kvar till körkort och allt annat roligt som händer. Livet kan börja.
 
5. Kolla på vloggar eller serier. Youtube eller Desperate Housewives är det som gäller just nu, gillar dedär att ta få ta det lugnt just nu. Ni som känner mig vet att jag inte klarar av att sitta still och inte ha något att göra, men i dagsläget tycker jag bara det är skönt. Det händer ju inte så ofta liksom.
 
6. När folk ringer spontant. Vanligtvis hatar jag när folk ringer och stör men har ändrat min åsikt även där för tillfället. Det är väll en kombination mellan ensamhet och att jag flyttat ifrån ungefär alla kompisar jag har sedan tidigare.
 
7. Att ha det fint runt omkring mig. Märkt att jag nästan blir lite stressad när det är stökigt omkring mig. Är jag hos någon och ser att deras innehåll i badrumsskåpet flyttat ut på handfatet eller någon annanstans börjar det klia i mina fingrar, till exempel. Givetvis kan det se ut så en dag hos mig också, men det varar inte länge alls. Om det är fint omrking mig blir jag lugnare och gladare, helt enkelt.
 
8. När det ramlar in designbeställningar. Det är på något vis smickrande, att veta att någon tycker om det jag gör och vill pryda sin blogg eller andra saker med det. Självklart innebär det massa jobb och måsten men det gör mig inget på just den fronten utan blir bara glad!
9. Skriva listor. Utan post-it lappar och anteckningsblock vore alla dagar kaos. Dels är jag så himla glömsk så att ha listor underlättar en hel del kan jag säga. Sedan tycker jag om att planera och strukturera, är en sådan person. Handlingslappar, att-göra listor, packningslistor, bucketlists och så vidare, ja ja ja.
 
10. Att jag får lov imorgon! Är så himla värd det. Ska köra skoter, åka skidor, umgås med familj och klippa mig. Lär bli en hel del kodning också. Att skjuta upp saker här i livet är jag expert på så har ett prov att plugga till också, men det löser sig säkert. Ska först och främst göra det jag tycker är roligt och bara njuta!