Bockar av i min bucketlist #2

Är så himla lycklig! Trodde att den här punkten skulle förbli orörd, möjligtvis struken i typ november eller något. Men nu är den struken, för i fredags flyttade jag till en annan lägenhet! Bort från mitt vindsrum med getingar till denna lägenhet. Helt underbart! Har gått från att inte ha någon dusch i lägenheten till att få ett nyrenoverat badrum. Som jag längtat, det är nästan det enda jag tänkt på den senaste månaden.
 
Det är här jag kommer sitta i fortsättningen när jag gör era designer eller svarar på era mejl. Eller som nu, uppdaterar er om vad som händer och sker.
Har fått en förståelse för varför folk försöker undvika att flytta i den mån det går, för det har verkligen varit slitsamt - och är det fortfarande. Det var två minuter innan jag tog bilden som skrivbordet ställdes iordning.Har en del kartonger med saker som jag fortfarande inte vet vad jag ska göra av, inga fönsterlampor, inga gardiner, ingenting. Men det kommer väll antar jag, det viktigaste är ju på plats iallafall. Och jag är överlycklig!
 


Emmas design

För ett tag sedan fick Emma sin nya design på plats! 
Är den inte underbar? Det är sällan jag gör designer med en del photoshoparbeten i också, så det var kul, verkligen. 
 
Om ni bara visste hur mycket jag gillar att göra detta, det kanske inte ser särskilt lockande eller märkvärdigt ut i alla era ögon. Ni kanske inte ser vad som är underhållande i detta, men jag älskar det. Det är verkligen min grej att sitta och pilla med detta, helt ärligt. 
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


En liten paus

Har matteprov imorgon så det sitter jag och pluggar till. Men det går så trögt och det är så omotiverande när varannat tal jag gör blir fel. Därför tänkte jag att om jag tar en liten paus kanske det går bättre sedan, risken är väll att jag inte öppnar matteboken mer ikväll dock. Är ju en sådan person som siktar på ett A vad det än gäller, så morgondagens matteprov är inget undantag.
Försöker tänka att jag bör nöja mig med lägre också eftersom jag tycker detta är skitjobbigt och svårt, men det är inte så lätt eftersom jag alltid haft höga krav på mig själv, fy.
 
Efter morgondagens prov hade jag gärna velat andas ut lite men imorgonkväll bör jag börja plugga inför fysikprovet eller teknikprovet. Känns som att det kan bli två jobbiga veckor framtill sportlovet, faktiskt.
 
Ska göra en tekopp och titta efter lektioner online, sedan ska jag titta på tv en halvtimme innan jag fortsätter att plugga i matteboken.
Om jag bara kunde få göra något roligt istället för att räkna alla dessa mattetal hela dagarna, vore helt underbart.


Illgröna bönor

För några veckor sen blev jag och en av mina systrar bjuden på middag. I salladen fanns bland annat dessa illgröna bönor. Vanligtvis är jag ganska skeptisk till bönor men dessa var ju otroligt goda! Edamamebönor heter dom och det var första gången jag åt dessa - men tusan vad goda dom var, helt otroligt. 
Måste köpa sånna och ha till mina middagar, kanske blir roligare att äta då. För det är faktiskt så när man bor själv, det är inte roligt att äta och ibland kan jag till och med glömma bort att äta middag. 
Hur som helst, dessa var supergoda! 


Ett par nya saker

Var ändå på stan för att köpa födelsedagspresent till pappa så tänkte att jag passar på att köpa concealer, som jag så länge behövt och tänkt göra. Hade presentkort men var tvungen att köpa upp hela beloppet - vilket innebar mer än en concealer. Tänkte först vara lite spontan så började titta på anastasias produkter, jag blev kär men kände mig lite snål. Så blev ett puder istället, något som alltid går åt.
Så nu ska jag testa denna concealer och börja använda kicks puder ett tag igen, härligt!


18 februari

Tänk om mina blåa jeans kunde bli hela igen, det vore drömmen. Fast hösten vill jag inte ha tillbaks, snön ligger bra där den ligger.
 
Det blev en lång dag idag.
Började dagen me att klappa mig själv på axeln, såg bussen komma och sprang för livet. Är det något som ska kallas goals här i livet så är det just det scenariot, för jag hann faktiskt med!
Redan vid tolv var jag färdig att packa ihop och fara hem. Så man kan ju ana hur trött jag var kvart över fyra, då vi fick sluta. Trots det stannade jag kvar till halv sex, fastnade i en diskussion och ja, det händer ibland för min del. Kom till lägenheten och gör precis som jag brukar - tar på mig skönare kläder. Upptäcker att middagen inte går att äta utan creme fraiche så fick byta om igen och gå till affären. Därifrån fick jag med mig kexchoklad, vilket har blivit en stor kärlek den senaste tiden. 
 
Har precis ätit och diskat undan hela veckans disk. Diskstället är helt proppfullt, så fullt att jag fick användning av mina kunskaper inom kapplabyggande. Det var med precision som allt staplades och fick plats, kan jag ju säga.
Nu behövs det bara plockas ihop, packas, duschas, sovas lite och ett par timmar skola imorgon sedan är det helg, vilket för min del betyder att få åka hem till familjen. Underbart!
 


Ny kategori

Jag tänkte vänta med detta tills jag uppdaterar min design. Men då jag har en förmåga att skjuta upp saker framför mig (när jag väl börjar går det dock väldigt fort) så la jag till den i min befintliga nu.
 
Den nya kategorin som heter "Färdiga, till salu" kommer iallafall innehålla färdiga designer som är till salu. Både designer som blivit över och som jag gör enbart för att lägga in där, helt enkelt. Kategorins namn är bara tillfälligt, den ska döpas om till något vettigare längre fram.
 
 


Vecka 6

Imorgon är det fredag och vecka 6 är då nästan slut! Denhär veckan har gått så vansinnigt fort och det är så himla skönt, även om det har varit lugnt och inte lika mycket plugg som vanligt.
 
Denhär veckan har jag...
* Längtat hem som aldrig för. Visserligen kan det bero på att jag inte varit hemma på två veckor, faktum är att jag i princip aldrig varit hemifrån så länge. Det händer iallafall inte ofta.
* Tvättat alla handdukar som finns i lägenheten, badrumsmattan och sängkläder. Det var nästan kul att göra det, har skjutit upp det - precis som det mesta - ett tag så det var imponerande att jag tog tag i det, såhär en vecka efter eller något.
* Planerat massa inför vad som komma skall om ett par veckor. Det är lite hemligt men en liten hint kan vara att jag börjat titta efter tv-bänkar, haha.. Jaja.
* Lämnat in två inlämningsuppgifter. Eller ja, snart. Har en rubrik att skriva på den sista innan jag skickar in den. Har inte gjort såhär lite på en skolvecka sedan jag började känns det som. Fast det är väll litegrann lugnet före stormen, snart är det både prov, inlämningsuppgifter och andra redovisningar i cirka alla ämnen. Självklart kommer det säkert ske under en och samma vecka - heja.
* Funderat över i-val. Jag har flera alternativ; digitalt skapande, naturguidning eller företagsekonomi. Det gäller bara att rangordna dom. Lättare sagt än gjort!
* Bokat klipptid. Ja, håret börjar bli outhärdligt långt nu. Får väldigt mycket positiva kommentarer om mitt hår lite nu och då, men folk verkar vara blinda. De ser bara längden, inte hur ovårdat och ojämnt det är. Det är jobbigt att borsta på morgonen för även om jag borstar igenom det så blir det tovigt efter en timme igen. Det går inte att få någon som helst hållbar volym eftersom det är så himla tungt att de lägger sig platt. Det är få saker jag skulle byta mitt hår mot, men nu är det verkligen på tiden att jag klipper mig.


Malins design

För några dagar sedan fick Malin sin design! 
Det blev stilrent och färgerna i headern och i bilden på sidan passar så bra med bakgrunden. Kanon.
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


När det dåliga väger mer än det bra

När jag kom hem idag fanns det bara en sak att göra: att plugga. Har ju ett tal att förbereda inför imorgonbitti och ja, det måste bara bli klart helt enkelt. Var skithungrig så tänkte att om jag pluggar innan jag fixar mat kommer det gå fort, för då får jag belöning sedan. 
Hann bara slå på datorn så ringde mamma vilket ledde till att jag pratade med henne ett bra tag. När vi sa hejdå hann jag knappt lägga undan telefonen så ringde pappa, och då blev jag sittandes lika länge till.
 
Pappa gav mig en väldigt bra nyhet och jag gav honom en dålig. Schysst byte va? Egentligen borde den positiva nyheten väga så mycket tyngre än den dåliga, med tanke på hur mycket jag jobbat för det men det gör den inte - inte idag. Triggat mig själv till att bli så himla förbannad över det dåliga att jag inte kan tänka på något annat, faktum är att jag kommer måsta byta klass på grund av inriktningar till hösten och det fasar jag för, på riktigt. 
 
Jag har flyttat, jag har börjat på en skola där jag inte har fler än ett par bekanta. Kände absolut ingen i klassen från början och nu, när jag äntligen lärt känna en del ska jag börja om på ny kula igen. Jag är så himla trött, jag kommer inte orka det! 


Att gå en "plugglinje"

Jag går bara första året på gymnasiet. Timmarna jag pluggat denhär veckan, och det är bara tisdag, får inte plats på en hand. Igår trodde jag att tisdagkväll skulle vara en lugn och bra kväll, så blev det inte. Plugget står mig över öronen just nu och det lär vara så ett bra tag till är jag rädd. 
För ett år sedan var det på tapeten att jag skulle fortsätta ta lektioner i orgel och piano iår också - såsom jag gjort i mer eller mindre halva min livstid. Men idag är jag glad att jag inte gör det, hade inte haft tid eller ork. 
 
Statiska centralbyrån brukar ringa till mig ibland och för några månader sedan fick jag frågan hur många timmar per vecka jag gick skola. Räknade utifrån schemat och kom fram till 26h ungefär. Sedan kom frågan om jag hade något helgjobb eller jobbade om kvällarna, jag svarade nej. Hon på andra sidan av linjen frågade varför. Svarade att jag inte hade tid. Alltså hallå?
Trodde hon att jag var någon supermänniska eller.
26h är inte mycket, det vet jag. Men om man då räknar med ett par timmars pluggande på fritiden per dag, utöver mina skoltimmar, krävs bara enkel matematik för förstå att detta är som ett heltidsjobb, som är ca. 40 timmar per vecka. Det är ungefär som att jag skulle frågat henne om hon jobbade heltid och sedan fråga varför hon inte har något kvällsjobb eller helgjobb utöver det. Snälla.
 
Jag hoppas verkligen jag är nöjd med mitt gymnasieval när jag blir äldre, annars har ju allt slit varit i onödan.
Då hade jag lika gärna kunnat gå transport eller något annat roligt!


Intressekoll på bloggdesign

Börjar februari 2016 med att göra en intressekoll!
Har fått en design över och därför undrar jag om någon är intresserad av detta alster? Är ju tråkigt att kasta eftersom det ändå ligger en hel del jobb bakom. Givetvis ska headern göras om så ditt namn står där och presentationsbilden ska bytas ut.
Bloggdesignen finns enbart i ett exemplar, så det är först till kvarn som gäller! Det finns länk till live-visning och jag kan hjälpa dig att sätta in koderna om du vill.
 
* Stilren
* Bilder i 800px
* Sidomeny med årsuppdelat arkiv 
* Ikoner till sociala medier kan läggas till vid intresse
* Pastellfärger i header med "vattenfärgseffekt"
* Profilbilden & headern ändrar jag åt dig
 
Pris: 100kr eller bud