Nytt skal

Har precis kommit hem, och titta, jag har fått hem ett nytt skal! Var tvungen att köpa ett nytt glas, typ skärmskydd, så passade på att köpa ett nytt skal. Det ser ut som skinn om man tittar nära, och det hade jag inte riktigt räknat med men det gör inget.
Har försökt visa med en bild vad jag menar, men det syns inte så bra kanske.


22 sep

Såhär ser det ut där jag sitter just nu! Ska fixa middag och fortsätta kolla på gårdagens avsnitt av ph. Jag har aldrig varit någon som sitter och äter framför datorn men det har blivit så sedan jag flyttade. Det har blivit många nya vanor och ovanor sedan jag flyttade, hehe.
 
Hade det inte varit för att jag är svinhungrig så hade jag gjort lite designjobb men måste verkligen äta först, helst hade jag ätit nyss.


Svårt liv och så vidare

Startade veckan med att åka till stan precis som vanligt, för skola och sånt. Det är ju skittråkigt att klaga men jag har hemlängtan redan innan jag är framme! 
 
När jag slutade för dagen så käkade jag hamburgare med en syster och pluggade matte, utan henne hade jag varit mer körd när det kommer till matten än vad jag redan är, hehe. Så imorgonbitti har jag mitt första prov på gymnasiet och det är väll lite blandade känslor inför det. Vet egentligen inte vad jag sitter här och gör när matteboken ligger bredvid och bara väntar på att jag ska läsa.
Hade jag haft en önskan just nu så hade grundskolan varit betygligt svårare, iallafall hade det inte skadat att de informerat vilket enormt kliv det är från grundskolans matte till gymnasiets. Nu valde jag visserligen att läsa den matte jag valde, men ändå? Här har man typ glidit på en räkmacka genom skolan genom alla år och nu när jag verkligen måste plugga så vet jag typ inte hur man gör, kul. 


Frågor ang. designbeställning

 
En tjej frågade detta och jag kände att jag behöver ett helt inlägg till detta.
 
Hej, jag vill jätte gärna också beställa en design, men innan det så har jag bara några frågor... 
- Om man vill ha en meny som den här över, kommer den täckas över när reklam är där? eller flyttar den ner då? 
Svar: En dropdownmeny täcks aldrig av någon reklam utan den flyttas ner. 
Sedan kan jag både göra så att den följer med eller stannar uppe när man scrollar.

- Om man har ideer men inte riktigt vet fullt ut hur man vill ha det, kan man bolla lite idéer med dig då? 
Svar: Ja, man kan bolla idéer med mig om man inte är helt säker på hur man vill ha designen. Jag uppskattar dock alla idéer och tankar som finns, utan dom blir det lite svårt att veta vad kunden tycker om - men det löser sig alltid!

- Om du gör en design, gör du så att mobilvarianten ser bra/likadan/liknade ut då? 
Svar: Sedan blogg.se valde att göra deras så gott som universala mobilanpassning obligatorisk gör jag inte "responsiva designjobb" längre.
Däremot funderar jag på att lägga till det som tillägg igen, men det blir en senare fråga och är inte aktuellt i skrivande stund då det krävs en hel del tankeverksamhet och tid.
Men mobilsidan går ju att göra användbar och bra med blogg.se's verktyg ändå, så hoppet är inte ute bara för att jag inte gör det manuellt.
(Är förresten inte säker på om den är obligatorisk numera eller hur det ligger till med det..?)

- Man ska ju skriva i mailet när man beställer om man vill ha en enkel eller komplicerad, men om man inte vet vilken kategori den hör till?
Svar: Vet man inte om designen kommer sluta som enkel eller avancerad så beskriv bara i mailet hur du vill ha den och ev. finesser. Anledningen till varför det finns möjlighet att skriva enkel/avancerat/annat är för att jag ska få en fingervisning om hur mycket tid jag ska lägga ner på designen!
 
Hoppas det gjorde saker och ting klarare för dig!


Dags att färga fransar

Senaste bilden på instagram & hur jag ser ut idag. Följ min instagram här!
 
Har ganska precis kommit till lägenheten, har ju som sagt varit hemma i helgen. Men nu är jag tillbaks för att gå skola i några dagar. Har märkt det nu att jag trivs så vansinnigt bra hemma jämfört med här. Hemma kan jag vara mig själv till fullo, gå och handla i mjukisbyxor och foppatofflor medan det inte fungerar så här. Det är ju inte anledningen till att jag inte trivs här, haha! Men ja, hemma behöver man inte bry sig så mycket, det är så jag menar.
 
Hur som helst, nu är det dags att färga mina fransar! Ögonbrynen skulle ha fått lite färg också men är nästan blond på huvudet nu så ögonbrynen kommer bli alldeles för mörka och det kommer inte se klokt ut.
Efter det ska jag leta efter någon gardin på internet och sedan sova. 
Det är ganska sjukt hur mycket man inte tänker på när man bor hemma, mjölk finns alltid i kylen och gardiner hängs upp av sig själv på något magiskt sätt. Så är det inte här i min egna lägenhet, tyvärr.


New in

Slutade 11.15 idag, så efter skolan gick jag på stan ett litet tag. Hade några ärenden och sedan var jag tvungen att hitta en blå tröja tills imorgon, eftersom det är karneval och min klass måste ha blåa tröjor och svarta byxor på sig, typ. Stog först och tittade på en skjorta eftersom jag sååå gärna vill ha en, men det får bli en annan gång. Denna var fin och var jättemysig och skön att ha på sig!
 
Nu ska jag ta hand om lite tvätt och sedan städa lite här. Åker ju hem imorgon och det är mycket roligare att komma tillbaks till en nystädad och fin lägenhet än en stökig med obäddad säng och sådär.
Efter det ska jag göra lite fika och koda, om jag hinner ska jag kika på lite game of thrones också!


Min lampa

Kan vi inte prata om min lampa lite? Jag älskar den och den är en bland de få saker som gör min lägenhet personlig. Behagligt och mysigt ljus dessutom!
 
Ledsen för bildkvalitén idag och några inlägg tillbaks, men har bara telefonen här och inte min kamera. Ska däremot hem i helgen så hoppas att jag kommer ihåg att ta med den! Kameran gör ju inte direkt någon nytta där hemma när jag mestadels är här.


5 saker jag verkligen vill ha

1. Skor. Är less på mina converse för de börjar bli rejält uttjatade i mina ögon även om jag älskar dom för att de passar till allt.
 
2. En kappa. Kappa tycker jag låter tantigt men ja, en del är verkligen snygga och stilrena! 
 
3. Ögonfransförlängning. Snackar inte om 1dm långa ögonfransar utan lämpligt. De får inte se för fake ut men det gör samtidigt inget om de ser lite fake ut; förstår ni vad jag menar?
 
4. Den perfekta bronzern/något att skulptera med. Min nuvarande hatar jag och är dessutom snart slut så det passar alldeles utmärkt att köpa en ny inom kort. Men vilken ska man köpa..? Tar gärna emot tips.
 
5. En blåaktig skjorta. Jag har bestämt det ganska nyligen att jag måste införskaffa en skjorta för att det ser lite classy ut och business-aktigt ut. Inget som jag vill sträva efter precis haha, men ja.
 
Och en sjätte sak som jag kom på nu: morotskaka.
Av någon anledning är jag vansinnigt sugen på det, haha. Men ställ dig och baka då? Nej, jag kan inte göra något sådant i min lägenhet då det fattas bl.a. ugn här.
 


Bockar av i min bucketlist #11

Då var punkt 11 av 24 klar, nämligen att vara mindre blyg & mer social. 
 
Jag är bara 16år, har flyttat hemifrån och lämnat min comfortzone, börjat i en helt ny skola med några tusen elever, lärt känna några nya människor och fått ett helt nytt liv. 
Kände litegrann att det inte fungerar att vara blyg på ett sånthär ställe och när jag ändå höll på att ändra hela min vardag kunde jag lika gärna lämna den personligheten bakom mig! Inte för att jag varit vansinnigt blyg innan, men jag har märkt av det och stört mig det.


Majas design

Igår skickade jag som sagt iväg Majas koder till henne. Tycker designen är supersnygg! Titta på den live Här.
Har en liten förkärlek till dessa typer av designer; dropdown längst upp, header som består av text, ljust osv.
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Ny vecka!

oredigerad bild från gbg, längtar tillbaks!
 
Ska avsluta denna vecka med att skicka iväg lite koder till en tjej (visar senare), göra en tekopp och kolla på game of thrones. Är tillbaks i min lägenhet och har precis smällt ihjäl några getingar, som tur är kommer anticimex imorgon för jag står inte ut längre! Trivs inte i lägenheten av olika anledningar och alla dessa getingar gör verkligen inte saken bättre.
Är jätteförkyld och har lite feber så är verkligen inte tagg på en ny skolvecka heller, usch.
 
 


Torsdag & nästa veckas mål

Väntar just nu på att vattnet i diskhon ska rinna bort så jag kan diska, det är så i min vindslya - det tar tid och allt är omständigt. Sedan har jag upptäckt en sak som bara de som bor i lägenhet förstår: hur arg man kan bli när någon annan tvättar även fast man själv har tvättid.
 
Vilken dag måste jag säga! Var såhär () nära på att hoppa av gymnasiet, riva hyreskontraktet och flytta hem. Jag blev så vansinnigt less och började förstå att jag inte förstått vad jag gett mig in på. Det har gått två veckor och jag är redan helt hjärntvättad.
För att underlätta för mig själv har jag satt upp några mål inför nästa vecka;
 
* Använda almanackan - den kan underlätta för huvudet lite, så jag slipper hålla allt i minnet.
* Skriv upp busstider och ha förinställda väckarklockor för varje enskild dag. (som det är nu kollar jag allt sådant kvällen innan när jag håller på att somna och då blir det kaos, bättre att ha det inlagt i schemat liksom)
* Halka inte efter i matten, det blir ett helvete.
* Diska efter varje måltid, istället för att diska när glasen eller tallrikarna är slut (=mycket disk)
* Gå till bussen i tid och slipp springa.
 
Nu ska jag diska, läsa lite mejl och planera inför imorgon för att sedan sova. Imorgon är det helg vilket innebär att jag får åka hem till dom som betyder något, kan någon fatta hur mycket jag längtar eller?


Impulsköp

Efter skolan sprang jag en liten stund på stan bara för att jag kände för det, ramlade över denna så jag köpte den. Vet inte riktigt varför, men ja, jag gjorde det iallafall! Den var billigare än vanligt, den är för torr hy och flaskan var fin, typ. Sådant är farligt för mig, jag köper saker för att jag tycker de är fina - inte alltid för att jag behöver saken i fråga utan för att den ser fin ut.
 
Nu ska jag läsa lite glosor, äta och titta på game of thrones! Är så himla trött och mår illa och allting, fy
 


Hello September & anticimex news

Inspo: we♥it
 
Imorse var stressigaste morgonen hittills, och då ska självklart telefonen ringa hela tiden. Den ringer i princip aldrig annars, haha. Iallafall, på måndag kommer anticimex hit och ska lokalisera ett getingbo. Är lite spännande att komma hem från skolan för man vet aldrig hur många getingar som finns i lägenheten och jag är livrädd för dom. Gissar på att de kommer från ventillationen men är inte riktigt säker, de hittar hit även fast jag tejpat igen allt? Aja, så länge jag inte blir stucken i sömnen så får jag väll vara nöjd.
 
Nu ska jag koka speghetti och göra svenska uppgifter, fullt upp ungefär hela tiden!