Sugaring wax

Har nu kokat ihop sockervax, något som jag skulle gjort för flera dagar sedan egentligen hehe. Men nu har jag iallafall gjort det!
Lyckades bränna mig på burken jag hällde upp det i dock och precis som jag trodde var det svårt att göra rent kastrullen efteråt, men det gick efter mycket om och men.
 
Väntar just nu på att burken och dess innehåll ska svalna eftersom det just nu är skållhett. Sedan vet jag inte riktigt om jag ska prova vaxet redan ikväll eller om det är smartare att låta håret växa ut lite mer först. Det optimala sägs vara mellan 2-4mm långt men det är ju så svårt att se då jag har väldigt ljusa hårstrån haha.
Under tiden jag funderar och vaxet svalnar tänker jag koda litegrann! Återkommer med åsikter och tankar kring detta då jag provat vaxet, undrar ni något så fråga på. Är helt exalterad, tycker detta är så sjukt spännande!


Köpa systemkamera?

Fick frågor i kommentarerna ang. min kamera och tänkte att jag lika gärna kunde skriva ett inlägg om det!
 
Jag har alltså en Nikon D3100, som jag fick i julklapp år 2011 tror jag (?) tillsammans med ett kitobjektiv, 18-55mm. Den har ju några år på nacken och skulle behövts bytas ut för längesen, men har inte så pass stort intresse längre att jag vill köpa en ny kamera för 10 000kr i skrivande stund - därför får den hänga med tills den går sönder eller tills den dagen jag har pengar över till en ny!
 
Funderar man på att köpa en systemkamera för första gången och inte har så mycket kunskap om foto eller dyl. så skulle jag satsa på någon i de lägre prisklasserna. Anser inte att det är rimligt att köpa en kamera för 10 000 eller mer och inse några månader senare att foto kanske inte var min grej ändå. Om man sedan tycker att ja, foto är jättekul och jag vill utveckla mig själv så kan man då köpa en mer avancerad kamera. Den vägen tycker jag är 10ggr bättre att gå än den förstnämnda!
Köp isåfall någon som inte varit på marknaden lika länge som min, utan en nyare som kanske har den senaste tekniken och hela köret.
Vill man ha vinklingsbar skärm så är det D5000-serien som gäller om jag minns rätt, och det kan vara värt att tänka på det eftersom det kan underlätta på olika sätt.
 
Det är objektivet som står för bilden, inte kameran. Alla kameror idag är relativt bra, men långt ifrån alla objektiv. Så länge man har en kamera som kan hantera manuella inställningar så är det i slutändan objektivet som står för bilden. Det är det som förutsätter om bilden överhuvudtaget ska kunna bli ljus, kunna få kort skärpedjup osv. Lägg alltså hellre pengar på ett bra objektiv än ett bra kamerahus.
 
Jag är ett Nikon-fan, varför? Det kanske låter sinnes men "klickljudet", ljudet som låter när man tar en bild tycker jag låter härligare och mer exklusivt. Kameran känns dessutom mer exklusiv och inte lika plastig och ostabil som t.ex. en Canon. Mjukvaran skulle jag ändå vilja påstå är ganska likvärdiga om man jämför likvärdiga kameror, men hårdvaran känns lyxigare och bättre. Nikon tycker jag personligen sitter bättre i handen också, inte lika hal. Nikon är dyrare att ha i längden med objektiv, kameror osv. men jag tycker ändå det märket är bättre än något annat.
 
Hoppas det var till hjälp för de som ska investera i en systemkamera!


Sista lediga dagen

..på ett par veckor. För imorgon börjar jag sommarjobba! Finns väll blandade känslor kring det, haha. Är oerhört glad över att vädret var på min sida idag, behövde det verkligen. Har legat och solat i någon timme och gud vad underbart det är, verkligen saknat det.
 
Har åkt på uvi igen, prick en månad sedan jag fick det och nu är det tillbaks? Fattar ingenting. Det är sjukt störande. Att springa på toa hela tiden är väll inte särskilt kul, men att behöva ha kontakt med vården - det tycker jag är det värsta. 
 
Resten av dagen ska jag käka lite middag, koda, svara på mail och kanske träffa lite folk senare!


Sommarlista 2015

Vilka är dina planer för sommaren?
Har massor av planer! Bl.a. jobb, ska till Göteborg & Grebbestad samt flytta.
 
Vad ska du göra nästa vecka?
Då drar sommarjobbet igång på riktigt!
 
Tre saker du vill göra i sommar.
Bli brun, umgås med vänner och äta god mat.
 
 
Vilka dofter får dig att känna att sommaren är här?  
Nyklippt gräs och lukten efter det precis regnat. Tycker faktiskt det luktar lite gott, haha 
 
 
Vad grillar du helst? 
Egna hamburgare eller kött av något slag, mums. Majs är också gott!
 
Vad är din värsta sommarinsekt? 
Getingar. Usch,usch,usch. Får panik, är livrädd för dom. Sedan är ju mygg ganska jobbiga också.
 
Har du tänkt besöka några särskilda platser?
Mora, Göteborg, Grebbestad är planerat iallafall. Älskar västkusten, så himla härligt.
 
Vad ororar du dig mest för?
Att inte bli brun.. Inget världsproblem kanske men jag vill verkligen bli det, så fint. Men ekonomin är väll lite oroande också kanske.
 
Var badar du helst?
Ca. två mil härifrån, där är det otroligt långgrunt och väldigt fint. Dock finns det en hel del "broms", (bräms) där så det är väll nackdelen. Annars fungerar badplatsen som tillhör byn också.


To-do list

Ställde klockan på 08.30 för att iallafall ha någon chans att hinna med hälften av alla punkter. Har slöat nog i ett par dagar nu med diverse saker. Har ätit frukost i princip och ska nu köra raka vägen hem till farmor så får hon agera lite sömmerska. Mina Dr. denim går alltid sönder efter en viss tid.. Tvivlar på att jag hinner med punkt 5 & 6 dock.. Är du nyfiken på Diy'n så är det den första i detta inlägg!
 
Är vansinnigt sugen på att göra dedär vaxet, någon som provat det förut? Verkar lite läskigt men rätt som det är kanske det fungerar.


Bockar av i min bucketlist #8

8 av 24 punkter strukna och mer än halva året har gått, shit! 
Aja, har iallafall ett sommarjobb. Eller ja, jag har väll egentligen fler om man ska räkna med strödagarna som blir hit och dit med allt mellan himmel och jord. Men har ett riktigt sommarjobb iallafall, ska vara på ett fritids under två veckor med start på måndag!
 
Har du något sommarjobb i sommar? 


7 tips för att få längre hår

Klipppte bort drygt en decimeter av mitt hår för kanske tre-fyra veckor sedan, men håret går trots det nedanför naveln.
Så, nu tänkte jag ge några tips som ger håret bättre förutsättningar för att kunna bli långt. Men let's face it, det växer inte ut över en natt utan detta tar tid. Hur lång tid är individuellt!
 
Klipp inte mer än nödvändigt
Hitta en frisör som du kan lita på, som inte klipper mer än nödvändigt, om du säger det. Jag har varit hos en del som tar någon extra decimeter för att "det inte märks" eftersom det ändå är så långt. Har nu hittat en som inte klipper en millimeter extra, utan klipper bara så mycket som behövs vilket hjälper mig att hålla håret långt, såklart.
 
Sov med fläta
Det är det absolut skonsammaste sättet att sova och dessutom är det inte lika tjorvigt när man vaknar.
 
Tvätta inte håret mer än nödvändigt
Låt bli att tvätta håret om det inte är jättefettigt eller ofräscht. Jag menar inte att man ska sluta tvätta håret, men ha det iallafall i åtanke att tvätta håret så sällan som möjligt. Ibland måste man "fuska" och det är okej men jag säger det ännu en gång, ha det iallafall i åtanke. Torrschampoo kanske kan vara ett alternativ någon gång?
 
Tänk på vilket schampoo du använder
Jag läser inte på schampoon och undviker inte något speciellt ämne sådär slaviskt. Men har märkt att Wellas schampoon till exempel gör mitt hår fettigt snabbt och då är det inte lika lätt att låta bli att tvätta det så ofta. Så använd ett schampoo som inte gör ditt hår fettigt. Jag använder Tresemmé för att det har fungerat bäst hittills!
 
Kamma inte håret när det är blött
Du har säkert hört det förut och det är ingen myt, håret är känsligare då det är blött och att borsta håret då innebär att håret blir slitet. Jag väntar med att gå igenom det tills håret torkat. Ska jag sova så gör jag bara en fläta och borstar det när jag vaknar istället då det är torrt.
 
Undvik värme
Detta har du säkert också hört förut, men det är jätteviktigt! Plattar/lockar/fönar man håret blir det slitet vilket resulterar i att man måste klippa bort mer än annars. Jag kan utan problem räkna gångerna jag använt värme de senaste två åren på min vänstra hand.
 
Blondera inte håret
Blondering sliter ordentligt. Alltså, the shit is real. Undvik det så gott det går! Är du ute efter en förändring, som jag för någon vecka sedan eller två, tona håret. Använder man permanent färg eller blondering så sitter man fast i hjulet sedan eftersom det blir en ful utväxt och man färger det igen, igen och igen. Det blir det inte med en toning, plus att man får en förändring - win win!


23 juni

Precis kommit hem efter tre riktigt, riktigt bra dagar. Jag har haft det så himla bra! Men det är ju konsekvenser av allt, inget kommer ju smärtfritt direkt. Så nu ligger jag istället efter med kodandet, vilket är skit. Så ikväll har jag det jag gör! 


Bockar av i min bucketlist #7

Det tog mig ungefär halva 2015 att bli nytänkande när det kommer till frukostar och sluta med dessa nudlar. Kanske gav ica mig en hjälp på traven då min favoritsmak inte funnits på väldigt länge och jag tål bara inte kycklingsmaken längre, haha. Man ska väll inte ropa hej förrän man kommit över bäcken, jag flyttar ju faktiskt om drygt en månad.. Är inte någon som tycker laga mat är särskilt kul, så kanske kommer nudlarna bli aktuella då igen! 


Kajsas design

Nu är även Kajsas design inne, även den är stilren. Kolla på den live Här
Tycker typsnittet i headern är annorlunda på något vis och speciellt, det gillar jag verkligen.
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Camillas design

 Nu är Camillas design inne, kolla på den live Här! En stilren och enkel design med inslag av blått. 
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Träningsskor

Det tog drygt tre veckor, men nu är dom här! Lite taskig tajming dock eftersom jag beställde dessa för att ha ute på gympan..
Menmen, de kommer nog till användning ändå någon gång, tycker de är väldigt stilrena och fina i vilket fall som helst!


Designskola: Lägg in videoklipp från Youtube

Sofia: Hej. Hur laddar jag upp en video ifrån Youtube? Jag vill inte länka utan ladda upp video? 

Det är inte alls svårt att ladda upp något från Youtube och hit!
 
1. Klicka på "Dela" under videoklippet du vill lägga upp.
2. Klicka därefter på "Bädda in".
3. Kopiera det som är i textrutan (vill du modifiera om klippet på något vis så klicka på Visa mer)
4. Klistra in koden i inlägget där du vill ha klippet.
 
Klart!
 


Två underbara ting

Dessa, förutom en hårinpackning och massor av kort + blommor fick jag i fredags. Halsbandet är perfekt längd och parfymen luktar så gott,gott,gott,gott. Jag får inte nog av den. Rekommenderar den verkligen!
 
Parfym: HÄR | Halsband: HÄR


För jag har gått ut nian!

Strax innan jag åkte till kyrkan, var så otroligt glad och gick med mungiporna uppe vid öronen ungefär hela tiden.
 
Tårtan som pappa bakade kvällen innan i många timmar, supergod den också!
 
 Jag & en av mina klasskompisar som leder marschen mot kyrkan.
 
Jag & min lillasyster efteråt, hon är så fin min lillasyster. Älskar henne! (bry er inte om min lustiga min haha)
 
 Den supergoda efterrätten jag fick hos mamma senare på kvällen, mums!
 
 
foto: jag, mamma & okänd
 
Känns så himla bra, grundskolan avslutad. Nu är det bara tre år kvar och efter det drömmer jag om att antingen ta CE-kort, pilotcert eller starta eget och pyssla med webben och grafik. De är tre riktigt stora drömmar och jag ger mig tusan på att jag ska åtminstone genomföra två. Vill inte bli 60 år pangbom och ångra att jag inte gjort annat än att suttit som kassör på coop typ. Nej, jag ska försöka följa de drömmar och idéer jag har!


Beställt

Detta var verkligen på tiden alltså! Mina vita höga converse som jag använder nu är trasiga till max. De är sprickor på sidorna och gummit har lossnat vid tårna. För att inte tala om hur bajsbruna de är och dessutom går de att vända ut och in eftersom tyget sitter inte fast i sulan helt.
 
Nu ska jag koda och kanske damma av kameran lite? Var sjukt längesen jag använde den, tyvärr..


6 DIY's

Får jag tid över någon gång, t.ex. nu på sommarlovet (bara två dagar kvar, whey), vill jag testa dessa!
Första & sista känns väldigt användbara just för att jag ska flytta strax.
1. Lysande bokstav (tutorial - här)
 
2. Ljuslykta (tutorial - här någonstans..)
 
3. Objektiv (tutorial - här)
 
4. 32st sminktips (tutorials - här)
 
5. Armband (tutorial - här)
 
6. Olika varianter av kollage att sätta på väggen i form av fotografier
 
Källa: Pinterest & länkar


Intressekoll på bloggdesign

Har fått en design över och därför undrar jag om någon är intresserad av detta alster? Är ju tråkigt att kasta eftersom det ändå ligger en hel del jobb bakom. Givetvis ska mitt namn bytas ut till ditt namn eller din adress.
Bloggdesignen finns enbart i ett exemplar, så det är först till kvarn som gäller! Det finns länk till live-visning och jag kan hjälpa dig att sätta in koderna om du vill.
 
* Stilren
* Bilder i 800px (kan ändras vid intresse)
* Dropdownmeny som följer med när man scrollar & fungerar tillsammans med annons (kan modifieras om delvis vid intresse)
* Ikoner till Twitter, Instagram, Youtube (kan ändras/ta bort)
* Infinite scroll
 
Pris: 100kr eller bud


To-do list

Dehär har jag på schemat idag, och ska jag hinna är det bäst att jag sätter igång!
Tycker om att skriva sådanna listor, jag är sån som vill ha ordning och reda. Har inget emot att pricka av sak för sak allt eftersom jag gör något. För ett tag sedan skrev jag liknande listor varje dag, haha.
Anledningen till att punkt 1 & 6 är samma är av praktiska skäl, medan jag gör resten av resten av punkterna så ramlar mail jag svarat på in och då kan jag svara på alla samtidigt istället för att sitta och uppdatera inkorgen hela dagen och vänta på svar! Det är fungerar ganska bra faktiskt, så det kan vara ett tips till er som arbetar på liknande sätt.


Färgat håret

Sådär ja, nu är håret lite mörkare.
Kanske inte är världens smartaste drag att färga håret brunt på sommaren eftersom solen bleker osv. men jag trivs så himla bra i denhär hårfärgen så det struntar jag fullständigt i! Personligen tycker jag blont hår ofta ser smutsigt ut och jag blir så lätt less på det.
Supernöjd!


White wanties

Lite saker som jag absolut inte skulle tacka nej till just nu. Och tro inte handkrämen bara är någon random för att flaskan är fin eller något. Aldrig luktat på något så gott i hela mitt liv tror jag! Ångrar så himla mycket att jag inte köpte den när jag stog och luktade på den i butik. Den luktar fräscht och så som jag vill att en parfym ska lukta, inte salva eller som handkrämer brukar lukta. Wow!
Sedan är nya skor och bikini verkligen nödvändiga, mina converse dras typ ut och in när jag tar av mig dom för de är så trasiga.
Och bikinin är för liten.
Tänk om pengar växte på träd!


Ain't Nobody Got Time for That

Var längesedan jag hittade denhär låten men just nu går den på repeat här, jag älskar den haha!
Klicka på bilden för att komma till den, öppnas i ny flik.
 
All tid går att leta lägenheter och har knappt tid att koda (!!). Så, vet du någon som vill bli av med en lägenhet i Östersund är det bara att höra av sig! Har snart tragit i alla trådar som finns och det enda alternativet som finns snart är att köpa en bostadsrätt, tyvärr. Svindyrt. Kommer känna mig ganska bortskämd om jag bor i en bostadsrätt i en stad redan när jag är 16år, men what to do.
 
Nu ska jag ut i garaget och pilla lite med epan. Demontera extraljus och se om jag får bort toning, riktigt fingöra.