5 tips som gör din blogg finare

 
 
1. Ha lite marginal.
Jämför exempelbilderna nedanför, vilket är finast? Jag tycker helt klart den till höger! Det får bloggen att se luftigare ut och inte lika kompakt, vilket i sin tur gör att det är enklare att koncentrera sig på texten och innehållet.
Detta fixas lätt med hjälp av margin och padding i stilmallen.
 
2. Återkommande färger.
Hur skulle det se ut om jag hade allt i min blogg enligt mitt nuvarande färgschema men gjorde rubriken "Återkommande färger" rosa eller grönt? Nej, håll dig till ditt färgschema. Hur man gör ett färgschema hittar du här, om du inte redan har något.
 
3. En bra meny.
Det är inte så svårt som det låter. Lite ordning & reda och fler än en kategori så har du kommit en ganska bra bit på vägen.
 
4. Varierande typsnitt.
Ha inte all text i Arial, storlek 12px. Rubriker får gärna vara i något annat typsnitt än brödtexten, även under-rubriker i inläggen - men aldrig (läs: aldrig) något svårläst typsnitt. Variera gärna sans-seriffer och seriffer, det är lite trevligt faktiskt.
 
 
5. Lika breda bilder.
Tycker inte om bloggar där det finns inlägg där bilderna är miniatyrer och i andra inlägg är de så stora att de inte får plats och blir beskurna rakt av på mitten. Bestäm ett mått som dina bilder ska vara i och håll dig till det, helt enkelt. Vill du ha något att gå efter så är mina 800px och passar mig utmärkt då min blogg delvis är en fotoblogg.
 
 Kommentarer

Smarta och bra tips!!

Svar: Vad kul att du tycker det :D
llii.blogg.se

Bra tips! Ska verkligen försöka rätta mig efter de!

Svar: Lycka till :)!
llii.blogg.se

bra tips!

Svar: Kul att du tyckte det!
llii.blogg.se


Kom ihåg


Trackback