Biologiplugg & gymnasieval

En arkivis som säkert är gamlare än gatan.
 
Ikväll tog jag mig i kragen och skickade in min ansökan till gymnasiet. Är inte nervös för att ta mig in eller så men har verkligen ingen aning om vad jag egentligen gett mig in på, eller kommer måsta ge mig in på. Att söka inom kommunen hade varit bekvämt; bo hemma, känna massor av folk redan sen innan och bara leva som vanligt. Men detta innebär att jag kommer måsta flytta, sköta mig själv och börja om på en plats där jag inte känner någon alls. Håller alla tummar jag har för att jag inte ångrar mig!
 
Har bråkat med min nya dator i flera timmar och svarat på tiotusentals mail känns det som så nu måste jag verkligen ta tag i biologin eftersom jag har prov imorgon.


Lindas design

Nu har jag lagt in Lindas design, den kan du se live här!
Mörka dropdowner känns inne nu, det är många som vill ha dom och ja, varför inte? De är ju snygga och stilrena! Är själv lite småsugen faktiskt på en.. Aja, detta är Lindas design iallafall och jag tycker den blev bra, så hoppas hon också är nöjd med den. 
 
Vill du också beställa en design, mobilanpassning eller annat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!
 


Fredagsfrukost

Läser ni rubriken så kanske ni tänker wow, hotellfrukost eller liknande men då ska ni veta att jag inte är någon frukostmänniska och lägger väldigt ogärna två timmar på att göra frukost. Det ska gå snabbt och det ska vara gott! Är jag inte vrålhungrig så dricker jag helst bara vaniljte och skippar resten.


Annas uppdaterade design

Igårkväll skickade jag iväg koderna till Anna och hennes matblogg! 
Temat är i grunden av Tabula Rasa, så jag har bara uppdaterat deisgnen.
 
Jag brinner verkligen för detta!
Vill du också beställa en design, mobilanpassning eller annat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Wednesday wanties

Här är några saker jag skulle vilja ha just nu, vissa mer än andra. Typ iphone 6, hur underbart vore inte det?! Isåfall silver för det känns mer moget och inte lika 'fjortis' som guld. Och en space grey vill jag inte ha..
Sedan nya jeans och gärna någon tröja skulle sitta fint, samma sak med solglasögonen eftersom någon satt sig på mina favoriter i slutet av sommarlovet, så de gick av.
 
Har så svårt att hitta jeans jag tycker om. De ska vara tighta och inte för tjocka så det känns som man har två par på sig. Är inte jätte smal kring verken lår eller höfter och har världens kortaste ben, så när de passar kring midjan och kring låren så är de ofta alldeles för långa, vilket är oerhört surt! 
Har ni några favoritjeans som ni kan tipsa mig om?


Q/A

Hur har du lärt dig om allt med bloggdesign? Dom är verkligen fina.
Google har hjälpt mig mycket! Ett tips kan vara att söka på engelska istället för svenska. Sedan har jag hållit på med detta i nästan fem år, så det är ingenting man lär sig över en natt utan det tar tid - och man måste låta det få ta tid. Tack förresten, det värmer!

Vad funderar du att gå för gymnasielinje? Praktisk linje, eller högskoleförberedande? Hur tänker du? Vad är dina första, andra- tredjehandsval osv?
Min ansökan ska vara inne 2 februari och skrämmande nog har jag inte bestämt mig helt ännu. Transport är sjukt lockande för stunden! Men det blir nog Teknik som förstahandsval eftersom det är högskoleförberedande och ger mig en bredare grund att stå på sedan. Ta körkort för lastbil kan jag göra senare om jag känner för det men teknik kan jag inte gå efter gymnasiet direkt. Och jag tror knapppast att det krävs mindre utbildning för att få jobb i framtiden.
Aja, något av dom två blir det och som tredjehandsval blir det samma program som första-, eller andrahandsval men på annan ort, helt enkelt.

Vad har du för kamera? 
Jag har en nikon d3100 som är ganska gammal och som skulle behövas bytas ut, men har verkligen inte råd med det haha!

Har du syskon?
Ja! Jag har en storasyster och en lillasyster, sedan har jag två bonussyskon också om sånt räknas.

Favorit parfym? 
Ralph Lauren (2)! Synd bara att den håller så dåligt.. Annars luktar Radiance ganska gott.

Har du någon favorit artist eller gillar du något band?
Är en riktig "allätare", tycker om de mesta. Allt mellan Sabaton, Martin Tungevaag och Kartellen typ. Är du också en allätare kanske
Min lista passar dig. :)

Vad tränar du oftast när du gymmar?
Jag tränar hela kroppen fördelat på två-tre träningspass i veckan. Dock fokuserar jag helst på ben och mage, så dessa muskler blir väll mer tränade än de andra omedvetet, just för att jag tycker om det.

Är det enkelt att uppfylla kunders önskemål till design eller måste du jobba jättemycket med designerna? 
Känner redan nu att svaret på denhär frågan kan bli en hel roman.
Kortfattat: Ja, jag jobbar mer än vad folk tror med designerna och det kan ofta vara rätt tufft att uppfylla önskemålen. Att göra en enkel design tar inte särskilt lång tid, 1 timme ungefär. Men en designbeställning innebär ofta mycket mer, bl.a. så svarar jag på mail nästan alla vakna timmar om dygnet. Dessutom är det i princip aldrig så att en kund håller sig till sin idé utan ändrar sig oftast lite nu och då - vissa ändrar alla sina önskemål de hade från början, och det är då det blir tufft och tidskrävande.


Omröstning: Vad vill du läsa om i min blogg?

Rösta på! 
 
Du kan kryssa i flera alternativ om du vill.


5 tips som gör din blogg finare

 
 
1. Ha lite marginal.
Jämför exempelbilderna nedanför, vilket är finast? Jag tycker helt klart den till höger! Det får bloggen att se luftigare ut och inte lika kompakt, vilket i sin tur gör att det är enklare att koncentrera sig på texten och innehållet.
Detta fixas lätt med hjälp av margin och padding i stilmallen.
 
2. Återkommande färger.
Hur skulle det se ut om jag hade allt i min blogg enligt mitt nuvarande färgschema men gjorde rubriken "Återkommande färger" rosa eller grönt? Nej, håll dig till ditt färgschema. Hur man gör ett färgschema hittar du här, om du inte redan har något.
 
3. En bra meny.
Det är inte så svårt som det låter. Lite ordning & reda och fler än en kategori så har du kommit en ganska bra bit på vägen.
 
4. Varierande typsnitt.
Ha inte all text i Arial, storlek 12px. Rubriker får gärna vara i något annat typsnitt än brödtexten, även under-rubriker i inläggen - men aldrig (läs: aldrig) något svårläst typsnitt. Variera gärna sans-seriffer och seriffer, det är lite trevligt faktiskt.
 
 
5. Lika breda bilder.
Tycker inte om bloggar där det finns inlägg där bilderna är miniatyrer och i andra inlägg är de så stora att de inte får plats och blir beskurna rakt av på mitten. Bestäm ett mått som dina bilder ska vara i och håll dig till det, helt enkelt. Vill du ha något att gå efter så är mina 800px och passar mig utmärkt då min blogg delvis är en fotoblogg.
 
 


Första steget mot WordPress

På min Bucket list 2015 har jag skrivit att jag ska flytta från blogg.se och igårkväll tog jag det första steget av typ hundra. Installerade nämligen WordPress på en lokal server. Nej, jag har inte bytt bloggadress och jag kommer vara kvar här tills jag kan behärska WordPress.
 
Efter att jag lyckades installera det så tänkte jag bara Wow! Vad är blogg.se jämfört med dehär liksom? Men så slog det mig, jag måste komma ur min comfort zone och bli bekväm med andra skriftspråk än html & css. Back to square one ungefär, att ständigt ha två flikar öppna - en med WordPress och en med Google.
Men jag ser ändå fram emot att lära mig, slita mig i håret av ren frustration och kämpa lite!


Har du någon fråga?

Det var någon som undrade om jag kunde ha en frågestund och ja, det kan jag väll.
Besvarar frågor när det kommit tillräckligt utav dom.
 
 
 
Finns det något du undrar över?
om mig, bloggdesign, fotografering, redigering, bloggen..
Fråga på!
 
 


9 saker

- Min telefon kan jag inte leva utan, de flesta är telefonberoende och jag är definitvt en av dom.
- Jag tittar mig alltid i spegeln så fort jag kliver upp, det är en vana. Oavsett om jag sover hemma eller borta.
- Tuggummipaket har jag i princip alltid med mig, förutom min telefon. Så träffar du mig tuggar jag säkerligen på tuggummi.
- En iPhone 6 vore drömmen, så det vill jag verkligen ha just nu. Synd bara att den är sååååå dyr!
- Jag önskar jag kunde passa tider bättre! Är tidsoptimist och kommer ofta i sista minuten till saker om jag inte redan är försenad.
- Jag tycker om förändringar. Bara att möblera om mitt rum eller byta bakgrund på datorn skrivbord kan göra mig riktigt glad, haha.
- Jag tycker inte om att laga mat, framför allt om det bara är till mig själv. 
- Något jag stör mig på är folk som inte gör dessa vardagsdetaljer som för mig är självklara; stänga av vattenkranen till 110%, styra in stolen vid bord osv. när de gått därifrån, fälla ner toalocket efter sig - ja, listan är lång!
- En sak som ingen vet om mig är nog att jag är vänsterhänt. Har inga större problem med att skriva med höger eller så även om det tar lång tid och ser hemskt ut, men får jag välja så väljer jag att skriva med vänster. Klipper, syr och stickar oftast som en högerhänt dock.
 
Nu vet ni 9 saker om mig så nu vill jag veta 9 saker om er!
 


Muskler blir bara en bonus

Bilder från we♥it.
Mitt gymkort gick ut i samband med årskiftet så ska köpa ett nytt så fort som möjligt. Märker nu när jag inte tränat på ett tag att fyfan vad mycket bättre jag mår när jag tränar regelbundet! Psykiskt och fysiskt, så himla mycket bättre. Är inte lika trött på dagarna och känner mer ork till allt bara genom att vara i styrkehallen ett par timmar i veckan, men nu är det tvärtom eftersom jag inte varit där på ett tag.
 
Är inte ute efter "size 0" eller att se ut som ett muskelberg. Är enbart ute efter att må bättre, orka mer i vardagen och kanske få träningsverk lite då och då. Muskler blir alltså bara en liten bonus av allt arbete, ingenting jag strävar efter i förstahand. 
 
Detta är ingen träningsblogg och ska inte bli det heller, delar enbar med mig av lite motivation och inspiration!


Intressekoll på stilren bloggdesign

Tänkte prova något nytt och se om det finns något intresse, nämligen att sälja färdiga och unika bloggdesigner. 
Detta är riktat främst till dom som vill ha en personlig design men inte orkar stå i kö eller komma med idéer till någon egen.
Bloggdesignen finns enbart i ett exemplar, så det är först till kvarn som gäller! Det finns länk till live-visning vid intresse.
 
* Enkel och väldigt stilren design
* Bilder i 800px (kan ändras vid intresse)
* Dropdownmeny (kan modifieras om delvis vid intresse)
* Infinite scroll
 
Pris: 100kr


Frukost

En punkt på min Bucket list 2015 är att sluta vara beroende av nudlar, därför måste jag hitta något annat i frukostväg som jag kan ersätta nudlarna med. Men det går trögt, nudlar är alltid gott medan mackor bara är goda om de är riktigt färska.
Detta kommer gå åt pipsvängen känner jag, haha!


En lördag i januari

Såhär ser jag ut idag.
 
Har mest suttit med bloggdesigner idag, verkligen svinkul att intresset hos folk finns! Tror jag ska göra en gratis bloggdesign framöver också, lite småkul det också. Bortsett från när man hittar bloggar som har använt min gratisdesign men tagit bort länken, eftersom det bryter mot mina villkor och är olagligt ska det polisanmälas. Hittar ni någon sådan blogg får ni hemskt gärna höra av er!
 
Hur ska min femte gratisdesign se ut?


Två nya ting

Bilderna tagna igår, därav datumet på datorn, haha.
Den väldoftande parfymen kom med posten igår och datorn fick jag i förrgår. Är ganska nöjd med båda, än så länge. 
 
Varit i behov av en ny dator länge så det var på tiden! Dock är jag inte riktigt kompis med windows 8 än, saknar en del kortkommandon hit och dit som inte fungerar och ja, lite sådanna småsaker. 
Sen parfymen luktar så sjukt gott - i typ två minuter. Skämtar inte riktigt heller, utan den håller verkligen inte länge och luktar väldigt lite när man väl tagit på sig den.. Kommer nog inte köpa den igen när den tar slut eftersom grejjen med parfym är att den ska lukta men aja, får väll se. 


Design till Fröken Spara

Nu är hennes design klar! Designen består av som du ser två menyer och den är dessutom mobilanpassad. 
Du kan kolla på hennes design live Här.
 
Vill du också beställa en design, mobilanpassning eller annat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!
 


The bucket list 2015

Till att börja med kändes det sjukt konstigt, men bra, att skriva 2015 istället för 2014.
I väntat på min nya dator (har ingen större lust med att börja föra över bilder osv. på denhär datorn eftersom den ändå ska bytas ut om typ två dagar) så har jag gjort en bucket list som jag tänkte dela med mig av, lite kul faktiskt.