Tisdag & stress

Min senaste bild på instagram.
 
Det är typ läggdags nu för mig, ska bli kanon för är så himla slut i huvudet. Den här dagen har varit fullspäckad med saker, precis som nästan alla andra dagar i veckan. Känns som att dagen då jag totalt springer in i väggen snart är här alltså, även fast jag tycker det är kul att ha saker att göra hela tiden. 
På något vis kanske det märks att jag lever ett stressat liv då jag rätt vad det är blir fruktansvärt otrevlig och grinig mot människor som egentligen inte gjort mig någonting alls, förutom att de möjligtvis står lite i vägen när jag i full fart försöker ta mig igenom vardagen och blir till störningsmoment.


Jacqueline & Angelicas design

Nu har systrarna Jacqueline & Angelica fått sin bloggdesign.
Jag tycker den är väldigt fin, rosa och mörkgrå har blivit något jag på senare tid fastnat för, rent designmässigt. Hoppas de är lika nöjd som jag. Kolla på designen live här!
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Favoriter i repris

Jag tycker om dessa bilder, mest för att de var så vansinnigt roliga att göra och för att det inte krånglade något utan bara flöt på.
Det var längesen jag gjorde något liknande, kanske är dags igen? Skulle verkligen vilja bli bättre att arbeta i photoshop, sådanna saker jag håller på med är egentligen busenkelt jämfört med vad man kan göra. 
 
Kan ni mycket om Photoshop eller brukar ni redigera i något annat program?
Är ledsen för relativt dålig mailkontakt på senaste och sådär, men min nya dator krånglar och är nyligen fabriksåterställd så håller på att fixa och dona för att få det som jag vill ha det, igen..
 


Fettisdag

Bild från mobilen.
 
Efter middagen åt vi semlor som pappa gjort. Egentligen är semlor inget som går hem hos mig, men av ren tradition åt jag en.
De är ju fina iallafall!
Jag tränade ben och mage idag efter skolan, och sedan åt jag en semla...
Som vanligt när man tränat så känner man sig "värd" att äta något gott och letar igenom hela hemmet efter just något gott att äta. Vilket är ett jävla påhitt egentligen. Det är ju då av alla gånger man ska hålla sig borta från allt som har med bokstavskombinationen s-o-c-k-e-r att göra!
 
Men jag äter egentligen aldrig godis och sådant, kan hända att det rinner ner en 33cl cola någon gång per månad men det är nog allt.
Så att jag åt en semla några timmar efter dagens träningspass kanske inte är likamed döden?


Recenserar min egna blogg

Detta är en av alla bloggar jag haft och på senare tid har den fått ett helt annat syfte än att berätta om vardagen, även om det förekommer också. Jag ser på google analytics att många hittar hit med hjälp av sökordet "bloggdesign" eller något designproblem, vilket motiverar mig att fortsätta skriva om sådant.
Jag har några trogna läsare som regelbundet skriver llii.blogg.se i adressfältet så därför tänkte jag recensera min egna blogg och försöka förstå varför, samtidigt som jag helst ska se min egna fel och kunna förbättra bloggen.
"Första intrycket" & design.
Nu är det kanske dumt att skriva första intrycket eftersom det säkerligen inte är första gången jag ser min egna blogg, men men.
Det finns en bild på vem som driver bloggen och det talas direkt om vad detta handlar om, bloggdesign & fotografi. Okej, bra då vet jag det!
Prickarna under namnet i headern passar däremot inte så bra in och jag får direkt lite feelings av sjömän och marinblåa tuxer-jackor av färgen. Sedan känns inte menyn till höger som en del av designen utan mer som något avlägset, men som ändå måste finnas där av navigeringsskäl.
 
Innehåll
Generellt sett följs inläggen rätt bra av nyckelordet "bloggdesign" och är inte för långa.
Spåket är fungerande, inget som stör mig speciellt mycket och inläggen är ofta indelade i stycken vilket underlättar läsningen.
Däremot verkar "fotografi" bortglömt och ordet "jag" finns många fler än en gång i 9/10 inlägg. Det stör mig sjukt mycket och uppfattas som självupptaget. Jag, jag & jag.
 
Sammanfattning
Jag tycker att bloggen är relativt bra. Inläggen kan vara lite tråkiga emllanåt och bör riktas mer åt läsare. Designmässigt så är namn, bild och beskrivning ett plus medan navigeringen (som alltid egentligen) kan förbättras och val av färgtema bör ses över.
 
Nu är det er tur att recensera era bloggar, det är lite kul att se sina egna fel.
Om inte annat så är det bra!


Dags att klippa mig?

Här har ni två bilder på mitt hår just nu, dock har jag inte orkat borsta igenom det ännu, haha.
Nu är det knappt ett år och två månader sedan jag klippte mig och ja, det är kanske dags snart igen. Det börjar vara rätt slitet längst ute i topparna, vilket inte är så konstigt om man tänker på bl.a. allt väder och vind topparna fått utstå under mer än ett år. Dessutom hatar jag att ha håret uppsatt, så det är ganska jobbigt att äta och gå på toaletten, mer behöver jag nog inte säga. 
 
Jag tycker inte om att klippa mig, att lägga någon annans händer på mitt hår. Många frisörer verkar tänka "det är så långt så det märks inte om jag tar en decimeter till", JO det gör det. Iallafall jag. Varje gång jag klipper mig är lite spännande på något vis.


Lite missnöjd. Hjälp?

Så datumet var sjätte januari och jag fick äntligen hem min nya dator. Det är drygt en månad sen, och den håller redan på att ge upp totalt. 
 
Fläkten låter som gud vet vad ibland och den låser sig minst en gång varje dag. Så har den gjort sen, ja andra dagen jag hade den.
För att få något liv i den måste jag göra en norsk avstängning eller ladda ur batteriet.
Nej, jag har inte stängt för fläkten så det blir varmt eller har fullt med damm där. Jag använder den inte mer än ett par timmar per kväll och den är absolut inte full med skit, snarare tvärtom. Photoshop är det enda programmet utöver det vanliga jag har eftersom resten ligger på usb.
 
Är det någon HP-användare som har samma problem som jag eller vet vad jag ska göra? Ska jag skicka tillbaks datorn (om det ens går) eller vad i hela världen ska jag göra?


Ellens nya design

Även denna design är jag riktigt nöjd med, men det är tack vare Ellen eftersom hon hade väldigt bra och fina idéer. Men det finns en till anledning till varför jag är nöjd med den, och den är att jag lyckades fixera menyn där uppe trots panorama-annonsen vilket jag ganska länge försökt med.
Kommer nog använda mig av den lösningen också i min nästa design, så himla bra!
 
Vill du också beställa en design, mobilanpassning eller annat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!
 
Ursäkta om det blivit många inlägg om bloggdesigner på senaste men jag är så himla tacksam att jag kan och får göra detta till folk.
Är det störande får ni väll säga till eller något, haha..


Angelicas bloggdesign

Nu är Angelicas bloggdesign inne.
Jag är rätt nöjd med arbetet eftersom den var kul att göra, Angelica var lättsam att arbeta med och resultatet blev bra!
Jag gillar den, så hoppas hon också gör det. 
 
Vill du också beställa en design, mobilanpassning eller annat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Sockerkaksbak & kodning

Har precis kommit hem. Tog och slängde ihop en sockerkaka (med en väldigt god smet ovanpå, som jag tappat namnet på) på en gång för att jag är så vansinnigt sötsugen och vill inte slösa kanelbullarna i frysen bara för det, haha.
Medan jag väntar på att den ska bli klar, vilket den snart är, tänkte jag koda lite!


Bockar av i min bucketlist

Nu har jag bockat av ett av de "målen" jag hade med 2015, är påväg att kunna bocka av fler dessutom!
Har sålt fler designer nu under januari och början av februari än vad jag sålde under hela 2014, det är ganska sjukt hur jag slitit alla lediga stunder hemma. Alla designer jag arbetat med har jag dock inte lagt upp här, tyvärr.
 
Det är verkligen lycka att få ett mail i inkorgen där någon vill ha en bloggdesign, jag tycker verkligen det är svinkul och det känns som ett kvitto på att en del tycker om det jag gör. Hur underbart som helst!


Siris bloggdesign

Nu är Siris bloggdesign inne! Designen var kul att göra och Siri var väldigt lättsam att jobba med. 
Du kan titta på hennes blogg och den nya bloggdesignen Här!
 
Nu har jag inte så särskilt många designer som ska göras längre så nu är ett ganska bra tillfälle att beställa en om du känner för att uppdatera designen! Är du intresserad kan du läsa mer Här eller så slänger du iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär.


Lägenhetsinspo

Bilder från weheartit.
Om ganska precis ett halvår kommer jag flytta 15 mil hemifrån, det är lite svårt att fatta. Men det är ju samtidigt det jag velat i över tre år, att flytta hemifrån till en egen lägenhet alltså.
Så, nu innan jag går och lägger mig tänkte jag dela med mig av lite lägenhetsinspiration!


Cecilias design

Nu är designen till Cecilia inne! Den har varit klar ganska länge men har varit inne på hennes blogg sen i fredags, du kan kolla på den live Här.
 
Vill du också beställa en design, mobilanpassning eller annat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!