Bucketlisten, 2015 i övrigt och förväntningar

Det är en hel del punkter kvar i min bucketlist för år 2015, fler hade kunna blivit strukna ifall jag prioriterat annorlunda. Faktum är att jag inte läst ut en enda bok utanför skolan på hela året och slutat träna i princip helt och hållet. De få soltimmar som var i somras jobbade jag. Jag tar inga pianolektioner längre och har definitivt inte prioriterat att lägga energi på bloggen. Istället har jag valt att lägga energi på andras bloggar och sociala medier, därmed har jag skrivit massa rader kod till en massa olika människor!
Och det var tanken med detta inlägg, att istället för att fokusera på vad jag inte hunnit med detta år så tänker jag fokusera på vad jag faktiskt hunnit med. För det är ju så, läser jag inga böcker är det ju självklart att jag inte hittar någon ny favoritbok heller.
 
De som för mig varit viktiga punkter år 2015 är ju de som blivit strukna, delvis. 
Flyttat till en egen lägenhet, börjat övningsköra, tagit skoterkortet, piercat naveln och blivit mindre blyg & mer social. Det ligger så mycket arbete kring dessa olika saker så det är ganska otroligt. Bara en sådan sak som att få pierca naveln var inte det lättaste, krävde en hel del övertalan även om det är helt ofarligt. Och det är ju bara en liten grej om man jämför med flytten, där det också krävdes att mamma och pappa var med på allting.
Jag gick in i 2015 lycklig, och trots alla hemskheter som varit så kommer jag gå ur 2015 lycklig.
Allting händer av en anledning och det har visat sig att det verkligen är så. Jämarns vad jag vuxit iår!
 
Har inte särskilt stora förväntningar på 2016, fyller 17 - jättetråkigt. Får ett mycket tuffare schema och har massa nationella - jättetråkigt. Ska välja inriktning = ångest.
Men jag kommer försöka hålla god min ändå och ska fila på en ny bucketlist, för det var kul!
 
Gott nytt år allihopa!
 
 
 


Bockar av i min bucketlist #13

Det var riktigt kallt och förhållandevis ganska tråkigt, men nu det gjort! Jag har tagit skoterkortet, äntligen. Trodde ett tag imorse att det inte skulle bli något av då det var över 20 minusgrader ute och vi skulle köra i tre timmar ungefär, men tydligen blev det av och det var ju kanske tur såhär i efterhand så det blev överstökat någongång.
Jättehärligt tycker jag att det känns iallafall, verkligen!


Julafton 1 & 2

Faktum är att jag firat jul två gånger nu, både 23e och 24e. 
Brukar ju inte vara någon julmänniska alls, hatar julmaten och tycker allt är överskattat men iår tycker jag det var riktigt mysigt - båda dagarna. För första gången någonsin tyckte jag julmaten var god och åt mig proppmätt, minst sagt. 
 
Ett stort plus var såklart att det kom en extra decimeter pudersnö lagom till julafton, hade jag ingen julkänsla innan så fick jag det då!
Nu har jag kämpat för att hålla ögonen uppe i ett par timmar, så ska läsa igenom ett par mejl och sedan sova, det blir perfekt. 


Idas design

Igårkväll satte jag in Idas design på hennes blogg, kolla på den Här!
Jag tycker den blev jättefin och stilren, verkligen. Tycker det var klokt att ha menyn där uppe, den ramar liksom in hela designen - jättebra.
Är nöjd med detta arbetet och hoppas Ida är det också!
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!
 


Gröna gräsmattor

Är det någonting just nu som gör mig deprimerad är det den obefintliga snön. Hallå, det är julafton om 3 dagar och gräsmattorna är gröna. Som tur är (!!!) finns det fortfarande ett par decimeter snö hemma där jag kommer fira jul.
Visst, julen går ju att fira utan snö men det är inte samma sak. Det som dessvärre inte går att göra är att ta skoterkort, vilket jag håller på med. Körningen har redan blivit uppskjuten en gång och det vore bra om jag fick ta kortet innan årskiftet.
 
Håller just nu på att koda, ska in till stan på en sista julklappsjakt. Har fyra julklappar kvar att köpa, jättebra..
För någon vecka sedan längtade jag till julen men den längtan försvann ganska snabbt eftersom det inte finns någon snö, fy. 


Bockar av i min bucketlist #12

Självsäkerhet för mig är att vara medveten om sina svagheter och styrkor, för att sedan kunna acceptera och respektera dom.
Ett viktigt mål med detta år var att bli ännu mer självsäker, och nu kan jag säga att jag blivit det.
Jag är inte självsäker till 100% men jag är mer självsäker, och det var ju det som var målet.
Under de senaste tre månaderna har det hänt så vansinnigt mycket i mitt liv att jag inte haft något annat val än att stå upp för mig själv och försöka inse att jag duger. Och det bör alla göra!
 
Tänker jag efter så har jag världens finaste liv och är nöjd med mig själv i allmänhet. Finns vänner och familj som bryr sig, får bra resultat i skolan och klarar tydligen av att bo själv.
Är ogärna någon som skryter för jag hatar sådant, därav håller jag mina resultat och talanger för mig själv helst även om jag skulle kunna gå och le hela dagarna över det.
Har träffat på folk lite nu & då som bokstavligen hatar mig för det jag gör och den jag är, men har insett att det är ingen mening att ägna energi åt att göra dessa människor lyckliga. Är ingen trasdocka som man kan slita och dra i, jag är jag och kommer nog aldrig kunna ändra på mig - iallafall inte för någon annans skull.
 
"ogärna någon som skryter", eller talar det minsta bra om mig själv överhuvudtaget - ja, det är efter mycket funderingar och omskrivningar som jag ens vågar trycka på Publicera-knappen för detta.


En nästan helt vanlig fredag

Senaste instagramposten
Första gången jag fick ledigt från skolan idag pga. väder och vind! Det var frivilligt att gå dit, men jag hade redan gjort mig klar i princip när jag läste det + att jag blev erbjuden skjuts så åkte dit ändå. Till vilken nytta? Ja, det undrar jag också. Kastade tärningar drygt 100 gånger och satt i skolans fik = inget vettigt gjort.
 
Stannar i stan till imorgonkväll och har ärligt talat inga planer inför kvällen. Ska börja med att åka in till stan om en timme cirka för att handla julklappar! Därefter har jag en inlämningsuppgift som skulle blivit klar och efter det har jag inga idéer alls för vad jag ska hitta på, men det löser sig nog!


Lägesuppdatering

 
Denna veckan som skulle bli så produktiv och effektiv, jag skulle plugga som aldrig förr och koda massor - göra klart alla designer som väntar för att påbörja med nya. 
Jag skulle sitta på proven och känna att yes, dehär kan jag för dehär har jag pluggat på. Det gick i stöpet.
 
I söndagskväll fick jag ett mejl på min skolmejl där det stog "Har en ledig tid 10.30, kom hit då." av skolsköterskan. Tydligen ansåg hon att mina svar från en hälsoenkät inte såg bra ut så fick sitta och prata med henne om hela min hittills gångna skolgång och allt vad som kan höra till. Jag blev nästan chockad, att någon tar mig på allvar när det gäller sånthär eller dylikt överhuvudtaget är jag inte van vid. Är så himla van att bara rycka på axlarna och försöka göra det bästa hela tiden att det rent av kändes konstigt att någon ens var intresserad.
Och det var ungefär där allting började..
 
Klockan 10.30 var det egentligen meningen att jag skulle ha min sista svenskalektion innan provet idag, den missade jag. Fick jobba igen det hemma sedan vilket tog väldigt många timmar, då jag egentligen skulle pluggat glosor. Fick ta igen det kvällen därpå, då jag egentligen skulle pluggat till svenskaprovet. Förstår ni? Ja, det blev ungefär som ett rullande hjul nerför en backe, det tog aldrig stopp och var omöjligt att springa ikapp.
 
Så nu sitter jag här, klockan är halv elva på en torsdagskväll, skulle ha lagt mig nu, disken väntar på mig och jag har inte gjort något som jag skulle göra denhär veckan. Jag har inte tid. Det är sådan himla tur att det är jullov om ett par dagar nästa vecka!
Nej juste, för då har jag inlämningsuppgifter att göra. Vad har jag gjort för att förtjäna allt detta?
~ karmakarmakarma. ~


Fredag

Har varit förkyld ungefär hela veckan - igen. Hann inte mer än att bli frisk så åkte jag dit igen. Fick vara ledig idag så passade på att ta sova ut litegrann och sådär. Hann inte riktigt med någon buss hem igår så därför åker jag hem idag med en kompis istället, blir bra. Hatar verkligen lägenheten men jag sover som en drottning här, förstår inte varför men så är det.
 
I helgen ska farmor firas, lillasyster ska firas, det är lucia och jag måste räkna matte. Sedan måste jag börja med en inlämningsuppgift till idrotten som ska in nästa vecka, shit, och läsa glosor. Åkte på 60 engelskaglosor och jag tycker det är helt ofattbart hur man ens får göra så.. Nej, det tyckte jag var oschysst. Hellre 20st varenda vecka än 60st pangbom på en vecka. Det innebär att jag måste lära mig mer än 10 ord om dagen - och dessutom komma ihåg de föregående dagarnas ord, för att hinna. Låter som att jag kommer vara sysselsatt iallafall, det är ju bra det. Kul och så!


Annas design

I tisdags satt jag in Annas design på hennes blogg, kolla här!
Tycker vitt, grått och rött är så fint eftersom det är december. Sedan passar verkligen den röda färgen med typsnittet på något vis. Headern är tillfällig och jag tror att det kan komma upp en annan lite senare.
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Alexandras design

För ett tag sedan satt jag in denhär designen åt Alexandra! Kolla på den live här. Gjorde bara en provisorisk header till henne från början, så headern som ligger inne nu har hon gjort själv! Eftersom annonsen till höger är ganska stor syns inte särskilt mycket av menyn, tyvärr.
 
Vill du också beställa en design eller annat designrelaterat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!
 


5 steg till en lyckad header

Ovan syns resultatet då jag följt mina egna tips som står nedanför.
 
1. Gör den inte för hög. Något jag tycker är störande är breda headrar, man vill ju inte behöva scrolla så mycket för att komma till sidans innehåll, t.ex. inlägg. Det tar ju massa onödig tid som man kan ägna åt att läsa inlägg och dylikt istället.
 
2. Vill du ha med bilder? Placera dessa så man ser att du tänkt till. Bilderna får gärna gå i samma färgskala och vara i samma kvalité. Exempel: Två bilder, varav en bild är mörk & brusig medan den andra är ljus och i bra kvalité. Dessutom är den ena på ett landskap vars gröna färg drar åt det blåa hållet och den andra på en blomma med gröna blad som drar åt det gula. Dessa bilder kommer inte se så fina ut tillsammans.
 
3. Håll dig till max två typsnitt. Ska du skriva något i headern, t.ex. ditt namn, vad bloggen handlar om, din bloggadress och ett par citat, använd max två olika typsnitt som passar ihop - inte ett typsnitt till varje enskild grej för då är det inte stilrent längre. Då blir det rörigt och förvirrande.
 
4. Klipp inte i bilder. Utklippta saker börjar jag bli allergisk emot! Det är omodernt och inte tufft för fem öre. Framför allt när man verkligen ser att det är utklippt och "pixligt". Behåll istället kanter och sådant om du ska ha flera bilder, jobba med placering för att de ska bli fint. Dessutom sparar du massa tid om du helt enkelt struntar i att sudda bort bakgrunden.
 
5. Matcha med färger i resterande design. Består ditt färgtema till designen av vitt, grått och rött så ska även headern göra det - då är det som finast!
 
Lycka till med headerskapandet!


Nya skor

Har letat efter de perfekta vinterskorna och nu har jag äntligen hittat dom! Ville verkligen ha ett par chelsea boots, men med lite innerfoder iallafall. Köpte dessa i torsdags men var och reklamerade de paret för en timme sedan och fick nya. En nit fattades på högersko och visst, kanske inte gör så mycket egentligen men... Är jag kanske kräsen som vill ha likadana skor på mina fötter? Nej, jag tycker inte det iallafall.
 
Nu ska jag plugga till teknikprov och koda. Ska även redigera ett par bilder som jag fotade i helgen till en person/företag/någonting, vet inte riktigt var bilderna ska men det märker jag snart!


Det har blivit december

 
Okej, det har varit december enda sedan tisdag, men har inte haft en sekund över till att ens starta datorn.
Har varit ett väldigt åkande hem och hit till lägenheten då jag blev ledig i onsdags och sådär. Tar ju liksom varenda chans jag får att åka hem, men tror det kan bli ändring på det snart, iallafall lite annorlunda..
 
Nu är det drygt två veckor kvar till jullov och de kommer inte precis vara lugna. Har en del prov och inlämningar att göra, sedan är det en hel drös med julklappar och födelsedagspresenter som ska inhandlas! Dessutom ska jag ta skoterkort. Helst ska jag hinna göra massa designjobb så jag har några överstökade innan jul också. 
 
Igår fick jag ett stativ till mitt elpiano, så om ett par veckor ska pianot tas hit till lägenheten, kommer bli trångt. Men vill ju å andra sidan inte "tappa" intresset eller kunskaperna jag har så det handlar väll lite om att ge och ta typ, haha.