Dimma

Dimma är så himla roligt att fota, dessa kanske inte är de bästa bilderna, speciellt inte den nedersta då jag tycker nu i efterhand att jag skulle använt kortare skärpedjup eller varit längre ner på marken så gräset i bakgrunden inte smälter in i motivet framför!
 
Idag hade jag tänkt sitta i photoshop mest hela dagen och koda litegrann, som vanligt på söndagar. :)


Upp och iväg

Bilder från i lördags, längesen jag fotade något i fart så det var kul att göra något annorlunda!


Två månbilder

Två bilder jag tog i all hast under kvällen i förrgår, precis innan jag skulle sova. Månen var så himla tydlig och frän!
Är inte direkt nöjd med bilderna, skulle använt fjärrutlösare och lekt mer med exponeringar så bilderna visar någon form av rättvisa till verkligheten.
 
Har du några tips när det gäller fotografering av månen?


Designskola: Kontaktformulär till din blogg

Ett kontaktformulär kan göras på olika sätt, antingen så gör du ett eget med javascript eller så kan du använda dig av färdiga formulär. Jag valde det sistnämnda när jag gjorde mitt eftersom jag inte känner mig särskilt hemma med javascript. 
Jag valde att använda kontaktformuläret som finns Här och det är gratis. Dock har jag skräddarsytt mitt litegrann och anpassat det utifrån mina behov.
Du kopierar helt enkelt koden i rutan och klistrar in den där du vill ha den i kodmallen. Du behöver inte kryssa i rutan "Använd XHTML istället för HTML"!
Vill du ha den i sidomenyn så klistrar du in den någonstans mellan <div id="side"> och </div>.
Vill du ha den i ett inlägg klickar du på "ändra redigerare" längst ner i inlägget och klistrar in koden där.
 
När du lagt in formulärets koder måste du, precis som det står på sidan, lägga in din e-post där det står epostadress!
 
En liten html-ordlista om du vill skräddarsy formuläret...
size="siffra"  - längden på namn-,epost-, ämneboxen.
maxlenght="siffra" - antal bokstäver det går att skriva i boxen
rows="siffra"  - höjden på själva meddelande-boxen
cols="siffra" - längden på meddelandeboxen 
... bara att pröva sig fram med olika värden.
 
Om du vill kan du använda placeholders, precis som i kommentarboxar för ett snyggare utseénde, Här är en tutorial på hur man gör det, även om jag förklarade hur man gör till kommentarboxar så fungerar det även till formuläret.
Du kan begära att något fällt ska vara ifyllt innan det kan skickas, antingen via en required-kod, eller Här.
 
När du är klar är det dags att testa formuläret och kolla så det fungerar genom att fylla i alla fält och skicka till dig själv.
Är det något du undrar så är det bara att fråga, lycka till!
 
 
 


Redigerar bilder

Panoraman (av 5 bilder) & två de bilder jag redigerat än så länge
Det var längesen jag satt och massredigerade bilder så ikväll fick bli en redigeringskväll bestående av bilder från ett kalvsläpp där mamma bor.
Får tyvärr som jag nämnt tidigare fruktansvärt ont i huvudet när jag sitter framför dator eller telefon för länge och är inne på min andra timme nu så ska gå och lägga mig. Imorgon är det fredag vilket innebär att det är helg, som jag har längtat!


En liten uppdatering

Som en del kanske har sett har jag gjort om /design- sidan litegrann, mest för att göra den enklare och stilrenare och jag tycker det blivit rätt bra - än så länge. Det är något som jag bygger på lite nu och då, då jag känner att jag har tid och ork för det helt enkelt.
 
Ska även tydliggöra priserna och allt senare så det inte är lika luddigt!
Vill även passa på och säga att jag enbart har en design som jag gör nu, så är du intresserad är det ett ypperligt tillfälle eftersom det inte är någon väntetid alls. Jag gör bloggdesigner av alla möjliga slag, hjälper till med små enstaka koder, headers och personliga ikoner till sociala medier - du kan beställa eller läsa mer HÄR!


"Hatchet"

På engelskan ska vi läsa en bok och sedan redovisa den, precis som vi gjort de senaste två åren också. I år valde jag "Hatchet" och har inte kommit särskilt långt så jag kan säga vad den handlar om men den verkar bra och spännande vilket jag tycker är viktigt eftersom det blir mycket lättare att läsa då. Ska första bilden få tala så ser den ju väldigt omtyckt och välläst ut, vilket kan stämma då jag fick börja med att tejpa ihop ett uppslag innan jag ens började läsa, haha.
 
Så nu, efter en hur tråkig dag som helst ska jag sätta mig och ta det lugnt och läsa litegrann!


Inte blond längre!

Färgade håret i torsdagskväll och är fruktansvärt nöjd. Dock är det bara en intensiv toning, men det var det som var tanken - är otroligt rädd om mitt hår eftersom det är långt så ifall det skulle ha blivit svart eller något galet så hade det inte gjort lika mycket som om det varit permanent färg! Dessutom slipper jag utväxt och kan gå tillbaks till min naturliga hårfärg utan att måsta bleka. Winwin 


Färga håret?

Vänster just nu, möjligtvis lite mörkare i verkligheten.
Gjorde något snabbt i photoshop nu för jag funderar verkligen på att färga håret brunt, mörkare.
Problemet är att jag har så himla långt hår att det kan se tunt ut ifall det blir mörkare (det är nedanför naveln). Behöver er hjälp!
Färga håret eller inte är frågan?


1 September

Helt otroligt vad fort tiden går, härligt!
Idag var det skolfoto som gällde, tycker det är sjukt jobbigt att stå framför kameran, fastnar tamej tusan aldrig på bild utan ser alltid ut som jag är i någon annan värld och svävar. Hade helst ställt mig bakom kameran - såklart!
 
Nu ska jag slänga i mig någon middag sen ska jag ut och jobba, livet rullar på