Nadias mobilanpassade design

Jag står inte för själva grunddesignen utan uppdaterade designen litegrann med typsnitt och sådant. Korrigerade, städade och strukturerade koderna i samband med att jag mobilanpassade designen. Så nu ska hennes blogg fungera klockrent och vara snygg på de flesta enheter.
 
Ovan ser ni resultatet, blev riktigt fint och användarvänligt. Ni kan besöka Nadias blogg Här!
Tycker det är ganska viktigt med att designen fungerar på andra enheter än datorn. Omkring 70% av mina besök sker via surfplattor/telefoner och inte datorer, t.ex.
 
Vill du också beställa en design, mobilanpassning eller annat? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!


Sovdags!

Helg. Så galet skönt, har ju längtat efter dehär enda sen i måndags! Efter ett sjukt jobbigt benpass i styrkehallen efter skolan kom jag hem och kände mig död. Det är knepigt dedär, så vansinnigt jobbigt att träna och man ifrågasätter sig varje gång varför man gör det men efteråt är det så himla härligt, känslan av total fysisk utmattning i musklerna.
 
Nu tänker jag lägga mig och läsa, varva ner lite och ladda betterierna inför imorgon då jag ska fara till stan, godnatt på er allihopa!


Bara 3 inlägg som visas? Snabb och enkel lösning här!

..Med never ending scroll/infinite scroll.
Får fortfarande mycket frågor om detta och nej, ni har inte gjort något fel i era koder utan detta beror på blogg.se och detta problem är ni långt ifrån ensamma om! Den här lösningen finns förmodligen på andra ställen också och nu finns den även här ifall ni behöver den.
Det som ska göras är alltså att lägga till en never ending scroll och det är precis som det låter, det laddas in inlägg allt eftersom man scrollar ner på er blogg.
 
1. Gå in på design via kugghjulet och sedan vidare till startsidans kodmall.
 
2. Leta efter </head> och lägg denna kod ovanför:
 
 
3. Kolla om hela denna kod: {% for entry in entries [:och en siffra]%} finns i din kodmall, isf ska du ta bort [:siffra].
 
4. Lägg denna kod precis ovanför {% for entry in entries %}:
 
 
5.  Leta efter {% endfor %} och lägg denna kod direkt efter {% endfor %}:
 
 
6. Tillsist ska du lägga den här koden alldeles före </body>:
 
Lycka till!


Ett stort behov just nu

..Är vadå? Jo en ny dator! Den nuvarande har hängt med sedan 2009-2010, så det är ju liksom dags.. Den hänger sig t.o.m på blocket, så då kanske det går att förstå hur den är att arbeta med i photoshop eller med koder.. Vad ska man ha egentligen? Har relativt stor koll på tekniska prylar i övrigt, tv, telefoner, kameror och surfplattor men på datorer är jag helt lost. 
 
Så, nu undrar jag lite vad ni har för datorer och vad tycker ni om dom?


"Reflections" och prao

Den skönaste låten jag hört på länge, så himla härlig med de fina gitarrkompet i bakgrunden! Lyssna allihop, den är grym.
Reflections - Bliss n Eso.
Har inte så mycket att blogga om just nu, har prao denhär veckan vilket innebär att jag hinner inte mycket mer än att äta när jag kommer hem. Är inne på en verkstad och skruvar i bilar eftersom jag har ett motorintresse vid sidan av det kreativa. Står och velar mellan fordon & transport- programmet och något kreativt inför gymnasievalet, det är grymt svårt och det finns ju inte direkt någon konkret likhet mellan dom.. Jag är ju en sådan person som aldrig är nöjd i princip, är en evigt sökande och orolig själ som gärna vill jobba med webbsidor på onsdagar och köra lastbil eller annat på torsdagar. Aja, slutar väll med att jag lottar eller singlar slant om vad jag ska välja i förstahand.


Dropdown med horisontella undermenyer

Vanligtvis har en dropdown lodräta undermenyer/underkategorier men här tänkte jag dela med mig utav mina koder som radar upp undermenyerna horisontellt.
Nackdelen med denhär menyn är att det inte går att ha oändligt med underkategorier om man vill ha det snyggt eftersom de radas upp horisontellt och bredden på en blogg har ju ett slut till skillnad från längden som oftast fortsätter, förstår du? Det är ganska logiskt.
Koderna visar en med upp till de 10 senaste inläggen, 10 kategorier och 10 länkar, bloglovin samt en startknapp. 
Antalet kan du ändra om du har lite förståelse för koder och har ett "humm" om hur de fungerar. Du kan även göra om, så du delar upp kategorierna på samma sätt som jag gjorde när jag hade min meny, istället för att ha alla kategorier i en och samma undermeny.
 
Css: (Kan klistras in var som helst i stilmallden, är du osäker så klistra in det längst ner eller längst upp)

 
 
Html: (Klistras in i kodmallarna där du vill ha den, men direkt efter <div id="header"> </div> valde jag att lägga den i exemplet. Kom ihåg att ändra till din bloglovinlänk i slutet av nedanstående koder)
 
 
Jag har lagt lite kommentarer i koderna som du kan ta hjälp av för att göra den mer personlig.
Är det något du undrar över är det som vanligt bara att kommentera eller fråga via mitt kontaktformulär så kan jag försöka hjälpa dig!


Rebeckas header

Så himla fin den blev, stilrent och snyggt. Rebeckas idé var bra!
Du kan kolla på den live (så snart den kommer upp) och resten av hennes blogg Här.
 
Vill du också beställa? Kolla då Här eller släng iväg ett meddelande via mitt kontaktformulär!