Bakvänd

Passade på att sitta lite i photoshop idag när vädret ändå inte är på topp. Skulle kunna ägna resten av mitt liv på att göra sådanna bilder, så himla roligt!


3 tips för bättre bildkvalité i din blogg


1. Förminska bilden redan innan du laddar upp den.
Istället för att bilden ska vara 4000px bred innan du laddar upp den för att sedan ladda upp den i enbart 600px så kan du beskära eller förminska den själv till t.ex. 600px så blogg.se slipper göra jobbet - det bidrar också med minskade filer = mer plats på datorn och det sparar mycket tid. Hur breda bilder du vill ha på bloggen väljer du själv, jag har mina i 800px.
 
2. Förstora aldrig en bild.
Vi säger att du hittar en bild på weheartit eller något (självklart måste du ange källan!) och bilden är enbart 200px bred men du skulle hellre vilja ha den i 700px t.ex. så ska du aldrig förstora bilden till det, det försämrar kvalitén rejält. Bilden kommer bli brusig och varenda pixel kommer synas tydligt.
 
3. Var förstiktig med .jpg - bilder.
Är du någon som alltid redigerar bilder innan du lägger ut dom? Sån är iallafall jag, ljusar oftast upp, håller på med färger osv. Känner du igen dig? Fota då istället i .png eller .raw eftersom .jpg har en tendens att försämras kvalitétsmässigt när man redigerar dom. Jag började fota i .raw för ganska precis ett år sen och har märkt en tydlig skillnad! Dock laddar jag upp dom i .png.


Färg vs svartvitt

För min del lutar det nog mest mot den svartvita, är inne i någon svartvit period nu och tycker de är lite to die for sådär.
 


Christines design

Precis satt in Christines nya design, du kan kolla på den här! Neutrala färger går alltid hem och är enkelt att kombinera med andra färger.
 
Vill du också beställa ? Kolla in här !