Ny design till beställningssidan

Bilder ger knappast någon rättvisa, klicka på bilden för att komma dit istället!
Ikväll tog jag och gjorde klart den, vet inte om jag är sådär jätteförtjust i designen men den är ju inte till för mig utan för er, därför vill jag gärna ha synpunkter; vad som blev bättre respektive sämre med den nya layouten. :)


365: Vilken är din favoritskådespelare?

Jag är ju en sådan som tittar på de mesta och struntar i eftertexter & skådespelare. Är ingen sån som tittar på en film bara för att t.ex Brad Pitt är med i filmen.. (Även fast han är med i World War Z som jag tycker är rätt bra.)
 
Har ingen direkt favvis sådär, lägger inte skådespelare hit och dit på minnet. Huvudsaken filmens handling är bra och bra gjord, resten kan jag nog säga att jag skiter i..


365: Ser du helst på film hemma eller på bio?

Ser nog helst film hemma med familj, vänner eller med rasmus. Men visst är det kul med bio ibland också!
 
Anledningar till varför jag hellre ser hemma:
» Det är inte 15 minuter obligatorisk reklam innan filmen. Jag hinner jämt äta upp mitt godis och dricka upp drickan under reklamen i brist på annat..
» Måste man gå på toan mitt i filmen så går det ju att pausa och man missar ingenting.
» Man måste inte äta godis eller popcorn hemma. Jag kan tycka att eftersom möjligheten finns på ett annat sätt i biosalonger än hemma så blir det en självklarhet att man äter och äter och äter. Väldigt onödigt egentligen.
» Risken att hamna framför knepiga gubbar som snackar filmen ut med sig själv högt och tydligt, eller framför ungar som sparkar på stolen man sitter på, är mindre hemma.
 
Varför jag ändå kan tycka det är kul med bio:
» Stämningen, den är inte som hemma precis när man kikar på film.
» Surroundljudet och basen är bättre på bio än hemma.
 
Hur är det med er, föredrar ni filmkväll hemma eller bio ? :)


365: Vilken är din favorit filmgenre?

Vecka 3 - film
Jag är en såndär allätare när det kommer till film - tycker om det mesta så länge de är en relativt stark handling i filmen.
 
Dock har jag en favogrenre, skräck. Älskar skräckfilmer och har inget emot att titta på de själv klockan tre på natten utan lampor tända. Jag gillar spänningen, allt mörkt, blodigt och psykiskt sjukt i filmerna.
Filmer med en allmänt läskig handling åker i soporna då jag inte tycker om den sorten. Det ska vara paranormalt, mentalsjukhus-aktigt, psykiskt sjuka personer eller liknande för att det ska gå hem hos mig.
 


Hur jag lärde mig html & css och hur du kan lära dig


Varför började jag?
2010/2011 började jag blogga här på blogg.se för andra gången, fast inte med llii.blogg.se. Jag hade bloggat tidigare hos blogspot men tyckte att bordern längst upp på bloggen, där de stod blogspot, nästa blogg och sånt, var onödig och jag ville liksom inte ha den, så jag flyttade hit. När jag väl var här så tyckte jag att blogg.se's teman var så förskräckligt fula och jag förstod vekligen inte hur css&html fungerade då, men ville ändå ändra på utseéndet och göra det till min egna blogg.
 

Hur lärde jag mig?
Jag hade hållt på med photoshop ett tag innan, så jag förstod vad t.ex font var och att "arial" var ett typsnitt. Måttet "pixlar" (px) var även bekant. Läste sedan css'en och såg att de mesta var på engelska. Border, de är ju nån slags ram. Font-size, ja men font har ju med texten att göra och size betyder ju storlek. De var lite så jag började & var de något jag inte förstod så googlade jag. Google har hjälpt mig på många sätt och jag gav verkligen inte upp googlingen förrän jag hittat det jag sökte.
 
Css/stilmallen lärde jag mig relativt fort, jag visste vars jag skulle titta ifall jag ville lägga in en header osv.
Html/kodmallen tog längre tid innan jag förstod hur den och css'en hängde ihop. Men likadant där, jag läste i htmlkoderna för att få en överblick av vad den innehöll osv.
 

Hur ska du lära dig?
» Googla mycket! Kommer det inte fram något på svenska så googla på engelska (men då måste du ju såklart kunna lite engelska). 
» Ge inte upp. Hur ska du lära dig om du känner att allt är omöjligt och du är redo att ge upp när som helst ? Lär dig att det tar tid. Att lära sig ett språk gör man inte över en natt, det tar tid.
» Arbeta i testblogg. Experimentera aldrig med din riktiga blogg om du inte är säker på vad du gör. Går något fel kan det va svårt att rätta till det. Genom att använda testbloggar så är det bara att återställa från grunden ifall något går snett.
 

Kan jag hjälpa dig?
Jag tar gärna emot förslag på vad jag kan lära er via designskolan. 
Har dock inte möjlighet att logga in på era bloggar och göra saker åt er eller ha mailkontakt för att lära er något. Jag tar ju emot beställningar på designer etc. och det är självklart dom måste prioriteras framför allt annat som har med design att göra. Vill ni lära er något specifikt så gör jag gärna inlägg om det så alla kan se, istället för att jag ska förklara samma sak för en och en, gång på gång. Det blir effektivare då!


365: Vill du vara barn igen, om du fick chansen?

Nej, jag är väll i den perioden här i livet då jag bara vill gå framåt i livet och inte bakåt, jag vill inte vara yngre.
Ifall jag var yngre så skulle jag knappast få vara med kompisar sena kvällar och heller inte få sitta och koda så länge som jag gör ibland. Jag skulle nog heller inte få vara tillsammans med min rasmus och heller inte få ta betalt för mina designer. Min kamera skulle knappast existera i mitt rum och heller inte mitt smink. 
 
Som det är nu så ser jag fler fördelar än nackdelar att vara där jag står i livet just nu. Jag tycker dock det var enklare att vara liten, mindre problem och man behövde inte ta lika mycket ansvar, även om jag kan tycka ibland att det är kul.


365: Dag 8

Ja, faktiskt ! Jag älskade att leka med bilar och hade en såndär "bilmatta" med vägar, hus och sådär. Hade massa bilar i olika former och färger. Jag hade även tågräslar i trä, massvis med lego osv som jag även brukade leka med. Ibland tyckte jag de var roligare än att leka med barbie's och dockor! :)


Thyra's design

Fick äran att designa en väldigt nystartad blogg denhär gången, väldigt roligt! Du hittar Thyras blogg Här.
 
Vill du också beställa ? Kolla in här !


365: Hur var du som barn?

När jag var ett "mindre" barn så minns jag mig själv som..
» oerhört försiktig
» väldigt rädd för att göra fel
» ville vara duktig på allt
» ville vara omtyckt bland allt och alla
» tog sällan risker och ville alltid ta de säkra före de osäkra
» väldigt känslig
» otroligt rädd för att bli utskälld
 
Förstår ni litegrann hur jag var..?
Jag är nog lite av den personen fortfarande men är lite säkrare i mig själv.
Att vara duktig i skolan och omtyckt bland lärare på lågstadiet var inte alltid så kul dock. Fick hoppa upp en klass ifall jag ville, men det gjorde jag inte. Lärarna skällde i princip aldrig på mig, vilket var rätt i och för sig eftersom jag aldrig gjorde något man inte fick. Det retade en del tjejer, helt klart. De bad mig att träffa dom på rasten för att det var ju helt klart något fel på mig. Jag var ju ett såntdär "änglabarn", ni vet. De berodde såklart på avundsjuka, men jag blev rätt skakis minns jag. Vad skulle jag göra? Skulle jag börja hitta på bus och sånt som jag inte gillade för att dom skulle tycka om mig, ja mina tankar gick runt och runt då alltså, då var jag 8-9år.
 
De var ungefär jag när jag var mindre. Jag var väll lite halvtråkig till och från, men hade väll andra sidor också kanske.


365: Hiss & diss - 2013

Idag är det hiss & diss- lördag! Det är tänkt att bloggutmaningen ska handla om att hissa och dissa saker varje lördag året ut, så nu kör vi första hiss & diss- lördagen för dehär året. För att det inte ska bli ett plågsamt inlägg, har jag försökt sammanfattat allt och skrivit ner ungefär de första som kommit upp när jag tänkt på 2013.
 

Dissar

» Sommaren 2013
Tittade man på väderprognoser på nyheterna så lovade de fint väder i hela landet, sol och värme i hela landet, men de innebar tyvärr inte en del av norrland, här regnade det och det var inte riktigt shortsväder förutom i en vecka i juli tror jag. Det var faktiskt inte hela sverige som hade så soligt och fint som de sa.. Men som tur va hade jag rätt kul ändå stundtals.
 
» Hästköttskandalen
Visade mest på hur lite företagen brydde sig över vad för slags djur dom hade i all halvfabrikatmat. Vill man verkligen så bör de ju gå att kontrollera innan man börjar rullar ut maten i butikerna. Under 2013 har nog de flesta fått i sig en häst eller två, skämt-o-sido.. Kanske bör man bli vegetarian.
 
» Blogg.se
Visst är blogg.se ett relativt kraftfullt verktyg där man får chansen att göra något mer av sin blogg än vad man får hos t.ex blogspot. Men år 2013 vet jag inte riktigt vad som hände, jag tyckte de blev sämre, framför allt efter uppdateringen som innebar ett bytt designverktyg där många ansåg att de är en sämre kopia av tumblr. Jag är väldigt glad över att jag faktiskt plågade mig igenom mängder av koder för att lära mig när jag var 11 år, för blogg.se har inte varit någon hit 2013.
 

Hissar

» 50mm f/1.8
Minns inte riktigt men tror jag köpte detta i slutet av dec 2012 eller i början av januari 2013. Det fick mig att utvecklas väldigt mycket. Vred ratten till manuellt på kameran och har sen dess aldrig vridit tillbaks. Började även fota i raw istället för jpeg. Förstod verkligen kamerans alla inställningar efter jag köpte detta. Antingen för att jag blev mer motiverad med ett nytt objektiv eller för att jag fick tillgång till en stor bländare som underlättade enormt.
 
» Vine
Vine blev ju en riktigt hit bland många i början av 2013 och jag kommer aldrig kunna sluta skratta åt vissa klipp. Jag skrattar väldigt sällan åt klipp och sådanna saker, men några av Vine's klipp är så klockrena så det var värt att skriva upp på hisslistan !
 
» Mig själv 
År 2013.. Haft fler nergångar än uppgångar kan man lugnt säga. Hela jag blev förvirrad och snart visste jag inte vars jag hade mig själv ens, slutade lita på folk och var så himla arg och frustrerad hela tiden. 
Denhär hisslistan var svår för mig att skriva, medan disslistan gick av bara farten men fick sålla bort personliga saker där såklart. Vad kan de bero på ? Jo, 2013 var för mig ett rent skitår. Vuxit väldigt mycket under året dock, jag har faktiskt hittat en del av mig själv och lärt mig mycket, så därför hamnar jag själv på hisslistan ! :)
 


365: Ett inlägg från 2013 som borde läsas igen

 
Ja, det får nog bli dehär inlägget eftersom det faktiskt finns väldigt många bloggar som man rent utsagt vill spy på haha.. Där tar jag upp vad man bör undvika eller göra ifall man vill få min eller andras uppmärksamhet på sin blogg !
 
 Det är inte försent att anmäla sig till bloggutmaningen ! De kan du göra HÄR :)


Nyårsafton i fjällen & fyrverkerier

Min lillasyster, vill gärna dokumentera allt med kameran hon med.
.. & en nyvaken sådan.
 
Fyrverkeripjäser:
Aldrig vairt med om så mycket fyrverkerier! De lyste upp hela himlen och marken under mig, fick dessutom många chanser att fota, vilket jag dock inte riktigt lyckades med ändå.
 
» Jag skulle haft längre slutartider och mer timing.
» Skulle haft en mindre bländare så bilderna inte blev så ljusa..
» Ett objektiv med en oändlig fokus utmarkerad hade inte varit fel. (så fokusen kommer rätt)
» .. ett mer vidvinkligt objektiv skulle varit utmärkt. 


365: Ett nytt år, en chans att börja om ?

Det är både och dedär.. Men jag måste nog medge att ett nytt år ger en liten nystart.
Man har ju alla dessa nyårslöften och det är ju inte direkt sällan man hör "Låt oss göra 2014 till det bästa året någonsin", "Nytt år, ett nytt jag" eller "Nytt år, nya möjligheter". 
 
Kanske är nyår lite överskattat men jag tycker det är halvkul på något vis. Dock är det jobbigt med sån hysteri kring nyårslöften som de blivit tidigare år, samtidigt som det är kul att se folk som lyckas med sina nyårslöften. Jag har faktiskt några få nyårslöften, har ni några och isf vilka ? :)
 
 Det är inte för sent att anmäla sig till bloggutmaningen ! De kan du göra HÄR :)


Ändra header i temat "Dotty" utan Pro

Detta kan man göra på två sätt. Första sättet bygger på att ändra de befintliga headrarna och de andra går ut på att ta bort alla headrar och göra en enda stor.
 
1.
Temat Dotty är uppbyggt på egentligen 7 headrar; en större och sex mindre. Dedär bilderna kan man ändra hur enkelt som helst ! Den största headern heter .header-big och de mindre är numrerade som du ser.
Den största headern är 253px bred och 290px hög och de mindre är 116px bred och 84px hög vardera, så tänk på det när du gör headrarna och laddar upp dom!
 
Ta bort detta i stilmallen:
.header-big { background-image: {{options.image.header.urlsrc}}; }
.header-small:first-of-type { background: #000;
.header-small:nth-of-type(2) { background-image: {{options.image.header2.urlsrc}}; }
.header-small:nth-of-type(3) { background-image: {{options.image.header3.urlsrc}}; }
.header-small:nth-of-type(4) { background-image: {{options.image.header4.urlsrc}}; }
.header-small:nth-of-type(5) { background-image: {{options.image.header5.urlsrc}}; }
.header-small:nth-of-type(6) { background-image: {{options.image.header6.urlsrc}}; }
 
Alltså från .header-big till .header-small:nth-of-type(6)
 
Och ersätt det med detta:
.header-big { background:url(här ska länken vara) }
.header-small:first-of-type { background: url(här ska länken vara); }
.header-small:nth-of-type(2) { background: url(här ska länken vara); }
.header-small:nth-of-type(3) { background: url(här ska länken vara); }
.header-small:nth-of-type(4) { background: url(här ska länken vara); }
.header-small:nth-of-type(5) { background: url(här ska länken vara); }
.header-small:nth-of-type(6) { background: url(här ska länken vara); }
 
Nu kan du ändra "här ska länken vara" mot länkarna som du fått när du laddat upp bilderna och spara! OBS! Förhandsgranskningen kan se väldigt knasig ut men spara iallafall och kolla på bloggen hur det ser ut. Ser de knasigt ut så återställ då temat och gör om allt igen.
 
2.
I dehär sättet ska du alltså göra en enda stor header som är 633px bred och 300px hög. När du gjort det och laddat upp den är det dags att ersätta stilmallens koder och startsidans koder med de som jag lagt i två boxar här nedanför. Precis som i första sättet så kan förhandsgranskningen se helt galen ut så spara och titta i själva bloggen för att se ett riktigt resultat. Ser de knasigt ut där så får du återställa temat och göra om.
 
Stilmallskoden, ersätt din stilmall med denna:
 
Kodmallskoden till startsidan, ersätt din startsidas kodmall med denna:
Lycka till och säg till ifall de är något du inte förstår!


365: Hur tror du bloggutmaningen kommer gå för dig ?

 
Jag har faktiskt ingen aning om hur utmaningen kommer gå för mig, men vill att det ska gå hela vägen såklart. Är väldigt lyrisk av mig när det kommer till saker, men har en förmåga att halka ur pga lathet.. Men samtidigt vet jag att jag är relativt driven och målmedveten så kommer helt enkelt köra på så länge det går ! 
 
Ska försöka ha lite framförhållning och publicera tidsinställda inlägg för att jag även ska kunna fokusera på bloggens egentliga syfte; design och fotografi. Aldrig kommer bloggen vara så uppdaterad som år 2014 !
 
 Det är inte försent att anmäla sig till bloggutmaningen ! De kan du göra HÄR :)


Om mig

Tycker du om webbdesign/bloggdesign, grafisk design eller design rent allmänt - fina saker att titta på helt enkelt, så har du kommit helt rätt! 
 
Som du mest troligt redan vet är mitt namn Lisa. Jag är 18år och har egentligen två hem, eftersom jag flyttade hemifrån hösten 2015 för att studera på gymnasiet. Går på teknikprogrammet med inriktningen Samhällsbyggande och Miljö numera, har bytt från informations- och medieteknik.
I framtiden vill jag bland annat syssla med något kreativt, såsom webbdesign eller något där man får skapa samt ta någon form av flygcertifikat.
 
Jag strävar efter att ha så roligt som möjligt och därför består denna sida mycket utav sådant jag tycker är kul. 
Här kommer du alltså stöta på en hel del kreativa inlägg, då jag brinner för att skapa. Bloggdesign, photoshop och fotografering är några exempel på sådant som kan komma att dyka upp ganska frekvent i form av inlägg.
I menyn bland kategorierna finns mycket smått och gott.